Vlaamse ziekenhuizen zouden werken aan een verbod op selfies, die gemaakt worden door de patiënten of het medisch personeel. Dat schrijven de kranten De Standaard en het Nieuwsblad. In verschillende Nederlandse ziekenhuizen werd zo'n verbod al ingevoerd na klachten van andere patiënten of medewerkers, die al te vaak ongewild opduiken op foto's op sociale media.

"Ook wij plannen duidelijker regels", zegt Ann Seegers van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. "Ook bij ons stellen dokters en verplegers vragen of het wel kan dat ze te pas en te onpas mee op de selfies en de foto's staan die patiënten nemen."

"We zullen in de nieuwe patiëntenbrochure de regels duidelijk afbakenen", klinkt het. "Je neemt geen foto's van andere patiënten noch van ons personeel zonder daar eerst uitdrukkelijk de toestemming voor te vragen."

"Natuurlijk moet de privacy worden gerespecteerd", zegt ­Daniel Devos van Zorgnet Vlaanderen, de koepel van Vlaamse ziekenhuizen. "Maar we zijn geen voorstander van een keihard verbod." (vrt)