U bent hier

Vlaanderen investeert vier miljoen euro in stedelijke projecten rond student-ondernemers

Geel | Vlaanderen
13.03.2019 - 15.32u
Door: Mark Jaspers

Het aantal student-ondernemers in Vlaanderen stijgt jaar na jaar en de Vlaamse regering wil die trend nog een extra duwtje in de rug geven. Tien steden krijgen in totaal vier miljoen euro voor projecten die studenten helpen om een bedrijfje op te starten en uit te bouwen.

In 2010 begonnen in Vlaanderen 'slechts' 163 studenten een eigen zaak, in 2017 waren dat er al 3.541. Het jaar 2018 leverde een nieuw record op met 4.817 nieuwe student-ondernemers. Maar het plafond is volgens de Vlaamse regering nog niet in zicht.

"Uit onderzoek weten we dat 60 procent van de Vlaamse jongeren ondernemerschap als een interessante carrièrekeuze beschouwt", zegt Vlaams minister van Economie Philippe Muyters die woensdag een bezoek bracht aan enkele lopende student-ondernemer sprojecten in Antwerpen.

"Studenten met ondernemingszin wil ik niet in de wachtkamer laten zitten tot ze een diploma hebben."

Drie jaar geleden kregen verschillende studentensteden al financiële ondersteuning om "ecosystemen rond jonge ondernemers" te helpen op poten zetten. De steden werken daarin samen met onderwijsinstellingen, lokale bedrijven, organisaties en studentenverenigingen.

Nu komt daar een vervolg aan, met vier miljoen euro aan nieuwe projectsubsidies voor de steden Aalst, Antwerpen, Brugge, Geel, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Mechelen. 2,3 miljoen euro komt van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, 1,7 miljoen uit het Vlaamse Hermesfonds.(Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto