In 2021 vindt het wereldkampioenschap wielrennen weer in ons land plaats. De start zal in Antwerpen liggen, de finish in Leuven. Voor de chronoritten moet u naar de kust.

Antwerpen - Leuven en Knokke - Brugge

9 keer al vormden de Belgische wegen het decor voor het WK wielrennen. De laatste keer was in Zolder in 2002 toen Mario Cippollini won.

Over 3 jaar komt het WK opnieuw naar ons land, dan neemt Vlaanderen de organisatie voor zijn rekening. De tijdritten worden afgewerkt tussen Knokke-Heist en de historische binnenstad van Brugge. De wegrit begint in Antwerpen en eindigt in Leuven, op 100 meter van de woonplaats van Jasper Stuyven. In en rond de studentenstad wacht de renners een plaatselijk parcours met een aantal flinke kuitenbijters.

In totaal zullen 11 regenboogtruien op het spel staan in Vlaanderen. De wedstrijden vinden plaats van 18 tot en met 26 september 2021.

Voor de organisatie bundelen verschillende bedrijven de krachten: wielerorganisatoren Flanders Classics en Golazo, Cycling Vlaanderen, de Belgische wielerbond en de Vlaamse overheid. Er wordt gewerkt met een budget van bijna 19 miljoen euro. (VRTNWS)