U bent hier

'Vlaanderen staat er goed voor, beter dan een jaar geleden'

Kempen regio | Vlaanderen
25.09.2017 - 16.55u
Door: Herman Gezelle

Vlaams minister-president Geert Bourgeois schetst in zijn jaarlijkse Septemberverklaring een positief toekomstbeeld. De economische indicatoren staan op winst, en dat is volgens hem goed voor alle Vlamingen.

Voor 2018 kondigt Bourgeois een derde investeringsgolf aan, naast de hervorming - lees vermindering - van de zogenoemde Turteltaks en ambitieuze hervormingen in het onderwijs.

"Vlaanderen staat er goed voor, beter dan een jaar geleden", stak Bourgeois van wal in zijn vierde Septemberverklaring, de traditionele opener van het Vlaamse politieke jaar. Een jaar geleden hadden we de brexit nog niet verteerd, maar vandaag klinkt Bourgeois hoopvol, want de weerslag van die brexit op onze tewerkstelling en onze export blijkt beperkt.

Bovendien staan alle indicatoren op plus: er is meer economische groei en er zijn minder werklozen in alle provincies en bij alle leeftijdscategorieën. "Dit en volgend jaar komen er ook 66.000 arbeidsplaatsen erbij."

Wereldwijd is Vlaanderen de 13e grootste exporteur.

610 miljoen extra investeringen

Na twee investeringsgolven van telkens 400 miljoen euro in 2016 en 2017 kondigt Bourgeois voor volgend jaar een derde investeringsgolf van 610 miljoen euro aan.

Hieronder ontdekt u waaraan dat geld wordt besteed.

Mobiliteit en openbare werken: 160 miljoen,
Scholenbouw: 140 miljoen,
Welzijnsinfrastructuur: 115 miljoen,
Onderzoek en ontwikkeling: 115 miljoen,
Rioleringen: 5 miljoen,
Onroerend erfgoed: 20 miljoen
Sportinfrastructuur: 10 miljoen. (VRTNWS)

(Lees verder op VRTNWS - hier)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto