De Vlaamse overheid investeert dit jaar 1,5 miljoen euro in acht fiets- en wandelprojecten. Dat heeft minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) zondag meegedeeld. 'Goed onderhouden en comfortabele fiets- en wandelnetwerken zijn een belangrijke troef om buitenlandse toeristen te verleiden naar onze Vlaamse regio's', klinkt het.

Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien buitenlandse verblijfstoeristen naar de Vlaamse groene regio's afzakken om er te fietsen. Bij drie op de tien toeristen zijn de wandelmogelijkheden een belangrijke factor bij de keuze van een reisbestemming. Ook bij de Vlamingen zelf blijft fietsen en wandelen bijzonder populair.

Daarom investeert minister Weyts dit jaar 1,5 miljoen euro in acht projecten, terwijl vorig jaar al 1 miljoen werd vrijgemaakt voor zes projecten. Het grootste bedrag - 316.494 euro - gaat dit jaar naar het Antwerpse project De Slapende Reus, 'waar wandelaars hun hartje ophalen in het unieke landschap van de Kempense Heuvelrug'.

Daarnaast heeft de Vlaamse overheid onder meer nog 222.375 euro over voor een provincie-overschrijdend project waarmee de 5 provinciale toeristische organisaties meer binnen- en buitenlandse vakantiegangers willen aantrekken voor meerdaagse fietsvakanties. (belga)