Vakantie in eigen land - dit jaar populairder dan ooit - is een blijver.  De campagne Vlaanderen Vakantieland 2022, een initiatief van de vijf Vlaamse provincies, presenteert ruim 1300 logeeradressen in een gloednieuw boek en op Logereninvlaanderenvakantieland.be.

200 logiesuitbaters in de Kempen, Scheldeland, Antwerpen en Mechelen nemen deel. Onder impuls van Toerisme Provincie Antwerpen kiezen steeds meer partners voor een duurzame aanpak.

De vijf Vlaamse provincies zetten de promotie van Vlaanderen als aantrekkelijke vakantiebestemming onverminderd voort.

De lancering van een gloednieuw logiesboek trapt de campagne Vlaanderen Vakantieland 2022 af. Het boek bundelt 366 leuke, verrassende en gastvrije logeeradressen in de Vlaamse regio's, aan de kust of in de stad.

Voor een uitgebreider en steeds actueel aanbod surf je naar de website Logereninvlaanderenvakantieland.be, met momenteel ruim 1300 vakantieplekken.

Via een selectie op thema (van romantisch tot sportief) en extra zoekcriteria (bv. capaciteit, ligging of activiteiten) vind je snel de gedroomde logeerplek.

Eeuwenoud erfgoed of hipsterhotel

200 ondernemers in de regio's Kempen en Scheldeland en de steden Antwerpen en Mechelen nemen deel aan de campagne 2022.

Dat resulteert in een brede waaier aan logeerplekken. Van erfgoedlogies tot hip hotel, van knus boshuisje tot actieve boerderij.

Een aanbod dat moeiteloos alle vakantiegangers charmeert: families met jonge kinderen, rustzoekers, natuurfans of citytrippers.

Op naar 50 x Green Key

Vakantiegangers opteren steeds vaker voor een ecovriendelijke logeerplek. Een trip in eigen land betekent dan een logische beslissing.

Intussen kiezen meer en meer vakantiemakers bewust voor een duurzame aanpak.  Gedeputeerde voor toerisme De Haes: "Al dertien Vlaanderen Vakantielandpartners in onze provincie hebben het internationale ecolabel Green Key.

Begin 2022 volgt wellicht nog eens een vijftal logies. Toerisme Provincie Antwerpen wil de komende drie jaren telkens tien logiesuitbaters overtuigen om de Green Key te behalen.

Zo ondersteunen we onder meer de screening door GoodPlanet Belgium. We ambiëren een 50-tal Vlaanderen Vakantielandpartners met Green Key tegen 2025. Investeren in duurzaamheid maakt onze ondernemers veerkrachtiger. Tegelijk bieden we ecobewuste vakantiegangers een nóg aantrekkelijker aanbod."

PRAKTISCHE INFO

Je vindt het gratis logiesboek Vlaanderen Vakantieland in elk toeristisch infokantoor of bestelt het boek op Logereninvlaanderenvakantieland.be.

Kies uit ruim 1300 logeeradressen op www.logereninvlaanderenvakantieland.be.

Graag een duurzaam logeeradres? Selecteer op 'ecolabel'.

Inspiratie voor uitstapjes en korte trips op www.vlaanderenvakantieland.be.