U bent hier

Vlaanderen wordt topbestemming voor fietsvakantieganger

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
13.11.2019 - 22.00u
Door: Mark Jaspers

Driejarig impulsproject 'Fietsvakanties in Vlaanderen' stimuleert sterk imago, samenwerking vakantiespecialisten en belevingsvol aanbod

Een grote stijging van het online-aanbod aan fietsvakanties. Meer belangstelling bij buitenlandse touroperators. En vooral: nieuwe, veelbelovende samenwerkingen tussen vakantiespecialisten.

Dat zijn de eerste opvallende resultaten van 'Fietsvakanties in Vlaanderen', een driejarig impulsproject van de vijf Vlaamse provincies gecoördineerd door Toerisme Provincie Antwerpen.

In afwachting van concrete boekingscijfers bevestigen lokale logiesuitbaters en fietsverhuurdiensten de groeiende populariteit van fietsvakanties. Het laatste netwerkmoment van 'Fietsvakanties in Vlaanderen' in Antwerpen betekent dan ook allerminst een eindpunt.

Ondersteuning en netwerking

De werkgroep 'Fietsvakanties in Vlaanderen' realiseerde de voorbije drie jaar een reeks werkinstrumenten, waaronder een digitaal platform vol informatie en inspiratie, een B2B-brochure in het Nederlands en Engels en een compacte wegwijzer 'Zo creëer je een fietsvakantie'.

Een tiental workshops en netwerkmomenten intensifieerde het contact tussen alle betrokken partners.

Een rondvraag bij aanbieders van ondersteunende diensten hielp om een meer kwaliteitsvolle en klantvriendelijke service uit te bouwen.

Intussen wakkerde Toerisme Vlaanderen via haar buitenlandkantoren de interesse bij internationale touroperators aan.

Stijgende populariteit fietsvakanties

Tijdens een laatste netwerk- en inspiratiemoment in Antwerpen blikten de vijf provinciale toeristische organisaties en een 120-tal fietsvakantiespecialisten samen terug op de meest opvallende realisaties en resultaten.

Mede door de komst van een gloednieuwe speler op de markt steeg het online-aanbod van aanbieders van fietsvakanties tussen 2017 en 2019 met bijna 50%.

Voor cijfermateriaal over boekingen is het nog te vroeg: veel touroperators, zeker de buitenlandse, zijn volop bezig om nieuw aanbod te ontwikkelen en te promoten.

De resultaten van een rondvraag bij Vlaamse logiesuitbaters en fietsverhuurdiensten ogen alvast bemoedigend: 65 tot 70% van de respondenten zag de voorbije drie jaar het aantal fietsers toenemen.

Stevig fundament

De belangrijkste realisatie vormt ongetwijfeld de nieuwe dynamiek rond fietsvakanties in Vlaanderen. Steeds meer binnen- en buitenlandse touroperators - van Italië tot India - tonen interesse en partners sluiten onderling nieuwe deals.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 01.07.2020 - 09.05u

Voka : 'Stem op jouw favoriet | Wie wint de Prijs Ondernemen 2020 ?'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 01.07.2020 - 08.42u

'Gezond gevulde voedselpakketten'

'Gezond gevulde voedselpakketten'
Kasterlee 01.07.2020 - 08.36u

Graydon : 'Einde moratorium faillissementen, toename pas na de zomer verwacht'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 01.07.2020 - 07.30u

Bobbejaanland heeft beste rollercoaster in Vlaanderen: de Fury

Bobbejaanland heeft beste rollercoaster in Vlaanderen: de Fury
Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen 30.06.2020 - 16.32u

Havenland trekt dagjesmensen de haven in

Havenland trekt dagjesmensen de haven in
Provincie Antwerpen 30.06.2020 - 16.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto