U bent hier

Vlag met oud wapenschild zet eigenheid van dorpen in de kijker

Lille
30.11.2019 - 08.37u
Door: Mark Jaspers

Sinds vandaag prijkt het oude wapenschild van Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande op een vlag aan de voormalige gemeentehuizen. Gemeente Lille wil daarmee onderstrepen dat het bestaat uit vier  dorpen: Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande.

Vier dorpen met eigen tradities, eigen troeven en geweldige mensen. En daar mag je best trots op zijn, vinden ze in Lille.

Schepen van Communicatie Tom Kersemans: 'onze inwoners wonen in gemeente Lille. Maar ze wonen ook in dorp Wechelderzande, Poederlee, Lille of Gierle. Elk dorp heeft zijn eigenheid. Elk dorp heeft zijn troeven. Elk dorp heeft terecht heel fiere inwoners.

En ze mogen ook tonen dat ze trots zijn op hun dorp. Lille, dat zijn vier sterke dorpen. Het uithangen van het wapenschild onderstreept dat nog eens. Sinds de fusie in 1977 vormen de dorpen Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande de gemeente Lille.

Dankzij deze fusie is er meer bestuurskracht en kan er meer geïnvesteerd worden in elk van de vier dorpen.

Dat is ook wat de gemeente wil doen: investeren in elk dorp. Investeren in de troeven van Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande. Met een goede samenwerking tussen onze mooie dorpen en tussen cultuur, onderwijs, toerisme, sport en erfgoed kunnen we samen veel bereiken.

De gemeente heeft ook vlaggen met het wapen ter beschikking voor verenigingen die er tijdens evenementen gebruik van willen maken. Zo kan het wapen van het dorp trots wapperen naast de vlag van de gemeente.'

Op de foto //Burgemeester Marleen Peeters en schepenen Luc De Backer, Tom Kersemans en Chiel Danckers poseren met de verzamelvlag met de vier wapens. Aan de oude gemeentehuizen wapperen vlaggen met de individuele wapens van de vier dorpen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto