Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vlamingen iets minder tevreden over hun gemeente: bekijk hier waar mensen het gelukkigste zijn

Lakenhal Herentals - foto Alex Leys

70 procent van de Vlamingen is tevreden over hun stad of gemeente. Dat blijkt uit de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur.

De grootste ergernissen van de Vlaming blijven snelrijders en zwerfvuil. Alle gegevens uit het onderzoek, ook van jouw gemeente, zijn online te raadplegen.

 

Uit de nieuwe bevraging blijkt 70 procent tevreden te zijn over hun gemeente of stad. Dat is een lichte daling, in 2021 was dat nog 75 procent. Bijna 8 op de 10 is tevreden over zijn buurt, al zijn dat lichte dalingen tegenover 2020.

We duiken iets minder de natuur in dan in de coronaperiode, maar onze tevredenheid over groen stijgt wel: 4 op de 5 inwoners zijn tevreden. 

In Zuienkerke (89 procent), Koekelare (89 procent), Kalmthout (87 procent), Zulte (87 procent) en Dilsen-Stokkem (87 procent) zijn de inwoners het meest tevreden over hun gemeente.

De gemeenten of steden waar het laagste percentage van inwoners aangeeft tevreden te zijn, zijn Boom (47 procent), Machelen (52 procent), Zele (52 procent), Turnhout (52 procent) en Vilvoorde (53 procent).

De meest fiere inwoners wonen in Laarne, Knokke-Heist, Maarkedal, Brugge en Koksijde. (VRTNWS)

Op de foto : Lakenhal Herentals - foto Alex Leys.

Lakenhal Herentals - foto Alex Leys

Deel dit artikel