U bent hier

Vlamingen zijn fatsoenlijke mensenLezing door Jaak Peeters

Geel
01.10.2014 - 21.17u
Door: Franky Van Leeuwen

Jaak Peeters (° Geel 1946) studeerde aan het Sint-Aloysiuscollege van Geel en werd licentiaat psychologie aan de KU Leuven. Daarnaast studeerde hij ook sociaal recht en bestuurswetenschappen. Hij is een Vlaams-nationalistisch publicist en activist en was ook gedurende zeven jaar voorzitter van Campinia Academica, de Kempische afdeling van Verbond van Vlaamse Academici. Politiek was hij actief bij het toenmalige Vlaams Blok, dat hij echter verliet omdat ze naar zijn oordeel de ‘Vlaamse zaak’ benadeelde omdat ze kozen voor gemakkelijk electoraal gewin door het inspelen op anti-vreemdelingengevoelens. Hij koos dan voor de Volksunie en sloot zich later aan bij de Vlaams-nationalisten van Geert Bourgeois, nu NV-A. Binnen die partij bekleedde hij diverse bestuursfuncties. Hij publiceerde verschillende werken, zoals o.a.: ‘De cultuur van het simplisme’ (1991), ‘Waarde landgenoten’ (1997), ‘Van Vlaams nationalisme naar Vlaams patriotisme’ (2003).

Op donderdag 23 oktober zal hij in het Wijnhuis, Stationsstraat 56 te Geel een lezing houden over zijn nieuwe publicatie: ‘Vlamingen zijn fatsoenlijke mensen’. De lezing start om 20 uur.

Deze materie behandelde hij ook reeds in ‘Waarde Landgenoten’ en op vraag van zijn uitgever Pelckmans, behandelt hij in zijn nieuw boek opnieuw deze materie.

Zich baserend op internationale literatuur hield Jaak Peeters een eigen onderzoek en kwam de auteur daarbij tot heel andere conclusies. Hij confronteerde drie groepen spraakmakers met die fatsoenlijke Vlamingen en legde hun een aantal ongemakkelijke vragen voor. Uit dit onderzoek bleek dat de Vlamingen geen racisten zijn - zoals beweerd wordt - maar wel fatsoenlijke mensen. Ook formuleert hij in zijn boek een voorstel tot concreet politiek beleid en een aantal wegen en benaderingswijzen die we zouden moeten opgaan.

 Voor leden van Campinia Academica is de toegang gratis, niet-leden betalen een bijdrage van 8 €. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto