U bent hier

VLD-EGB Vorselaar : "Geen lijst bij gemeenteraadsverkiezingen 2012"

Vorselaar
17.11.2011 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Op 14 oktober 2012 zullen verschillende Vorselaarse partijen meedoen aan de lokale verkiezingen. VLD-EGB zal niet meer opkomen met een lijst.Ann De Cnodder verhuist
Het is nog maar geleden van 2000 dat Ann De Cnodder een VLD-afdeling oprichtte in Vorselaar en succesvol in kartel ging met de toenmalige EGB. De uitstekende samenwerking en het enthousiasme van de lijsttrekker en haar groep bleef niet onopgemerkt en leidde tot knappe verkiezingsresultaten. Diverse afwegingen maken echter dat Ann in de loop van 2012 naar Berlaar verhuist. Zij zal haar mandaat in Vorselaar ter harte nemen zolang zij hier woont, maar zal niet meer opkomen bij de volgende verkiezingen.

Tjén Mariën heeft nieuwe uitdagingen
Tjén Mariën is al veel langer politiek actief, namelijk sinds 1988, toen hij in zijn vaders voetsporen trad. Hij was binnen het kartel altijd het boegbeeld van de EGB. Tjén ervaart na deze lange periode in de politiek, samen met tal van nieuwe uitdagingen op zijn pad, dat er wat sleet komt op zijn enthousiasme. Hij houdt dan ook de eer aan zichzelf en wenst eveneens na deze legislatuur zijn politieke carrière af te sluiten.

Daniël Claes sluit actieve carrière af
Daniël Claes voorstellen is niet meer nodig in Vorselaar. Hij doet al aan politiek sinds zijn 28e en was meermaals burgemeester en schepen. Je kan wel stellen dat hij in de jaren ’70 met zijn nieuwe aanpak Vorselaar de 20e eeuw heeft binnengeloodst. Enkele jaren geleden ging hij professioneel al op pensioen en in 2012 gaat hij ook politiek op pensioen.

Conclusie
Voor de jonge voorzitter Kristoff Van de Pol, kwamen deze drie berichten aan als een maagstomp. De lijst verliest hiermee haar oorspronkelijke top 3. Voor de voorzitter en de andere bestuursleden was het snel duidelijk dat het bijgevolg beter is te eindigen in schoonheid. VLD-EGB blijft zich ten volle inzetten tot het einde van de legislatuur maar zal dus niet meer opkomen bij de volgende verkiezingen.

Laatste activiteit
Om in schoonheid af te sluiten organiseren we een verrukkelijke Zondagsbrunch.

Wat houdt dat in?
Brunch is de samentrekking van Breakfast (ontbijt) en Lunch (middagmaal) en dat is precies wat we bieden: een ruim ontbijtbuffet en diverse warme en koude vlees- en visbereidingen à volonté. U krijgt eveneens een welkomstdrankje. U mag van dit alles genieten voor €18 pp.

Waar en wanneer?
De brunch gaat door op zondag 27 november van 10u tot 14u in buurthuis Vorselaar (Oostakker).

Omwille van de organisatie, hebben ze liefst dat u vooraf inschrijft voor 25 november op vldvorselaar@hotmail.com of via 0497/66.20.82 Kristoff van de pol.

Vanaf volgende week zal er ook een laatste lokale burgerkrant worden bedeeld met nog heel wat interessante lokale artikels.

Bericht VLD-OGB Vorselaar.

Foto Tjèn Marien / archief N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto