De partij Vld-sp.a-Positief W. gaat voor 5 zetels in de gemeente van burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V).

Op 14 oktober trekken Open VLD, sp.a en enkele onafhankelijke kandidaten samen naar de kiezer onder de lijstnaam VLD – sp.a – Positief W.

Met het nieuwe project “POSITIEF WESTERLO” bundelen zij de krachten voor een ander beleid in Westerlo.

POSITIEF WESTERLO is een zuiver gemeenteproject, waarbij twee partijen hun nationale verschillen ondergeschikt maken aan één hoger doel: onze gemeente een modern en vernieuwend beleid geven.
VLD - sp.a - Positief W is klaar om mee deel uit te maken van het beleid. Dit doen we met bekwame, ervaren maar ook jonge kandidaten, die de gemeente door en door kennen.

Lijsttrekker is Vld-er Frans De Cock, fractieleider in de gemeenteraad en gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger. Op de 2e plaats staat Sonia Leysen – Laeremans, zij is de eerste kandidaat van sp.a. Lijstduwer is de gekende restauranthouder Ludo Wynants (Vld) uit Tongerlo. De 3e plaats (tevens strijdplaats) is voor de ervaren dierenarts Myriam Valgaeren (Vld). Ook Dora Weckhuysen (Vld), voorheen reeds meermaals kandidaat bij provinciale en federale verkiezingen, is nu kandidaat voor de gemeente op de 16e plaats.

POSITIEF WESTERLO wil alle positieve krachten in Westerlo bundelen. Daarom is het belangrijk dat ook enkele leden van Groep Eenheid zijn toegetreden tot onze kartellijst, waaronder de huidige GE- voorzitter Ludo Melis (15e plaats – lijsttrekker rechtse kolom) en Diane T’Jampens (14e plaats , lijstduwer eerste kolom).

Onze kartellijst combineert ervaring (3 gewezen raadsleden) met de noodzakelijke verjonging door 4 jonge twintigers op strijdplaatsen (Joke Mans op de 5e plaats en Charlotte Peeters op de 8e plaats) . De lijst bevat naast diverse beroepsgroepen uiteraard ook een aantal zelfstandige ondernemers, zoals Erik Van den Bosch (6e plaats). De volledige lijst wordt onderaan toegevoegd.

VLD - sp.a - Positief W staat voor een beleid dat meer inspraak geeft aan de mensen, dat de leefbaarheid in onze gemeente verbetert, dat zorgt voor wie zorgen nodig heeft, dat zorgt voor betaalbaar en veilig wonen, dat leven in de brouwerij brengt op het vlak van sport, cultuur en het verenigingsleven, dat veiligheid en een veilig verkeer garandeert, dat ondernemen en tewerkstelling stimuleert.
Voor elk van deze domeinen ging het de voorbije jaren de verkeerde kant uit. Hoog tijd dat er verandering komt. Wij staan garant voor die verandering.

Voor VLD - sp.a - Positief W wordt dát de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen : de meerderheid mee helpen breken en onze gemeente een nieuw elan geven.

Na 24 jaar non-stop absolute meerderheid van CD&V, heeft Westerlo dringend nood aan een meerpartijencoalitie die zorgt voor een “rechtvaardige verandering” voor alle mensen van Westerlo.

De volledige lijst : VLD – sp.a – Positief W.
1e pl. Frans De Cock, Heultje
2e pl. Sonia Leysen-Laeremans, Oevel
3e pl. Myriam Valgaeren, Zoerle-Parwijs
4e pl. Joël Roodhooft-Dilliën, Voortkapel
5e pl. Joke Mans, Zoerle-Parwijs
6e pl. Erik Van den Bosch, Westerlo
7e pl. Monique Beneens-Gram, Oevel
8e pl. Charlotte Defoor-Peeters, Oosterwijk
9e pl. Marc Van den Eynde, Voortkapel
10e pl. Ann Rutten, Westerlo
11e pl. Elke Bloemmen, Oevel
12e pl. Maarten Debruyn, Tongerlo
13e pl. Ermine Van Genechten, Tongerlo
14e pl. Diane T’Jampens, Tongerlo
15e pl. Ludo Melis, Tongerlo
16e pl. Dora De Cock-Weckhuysen, Heultje
17e pl. Griet Helsen-De Leener, Heultje
18e pl. Stefan Deldime, Heultje
19e pl. Chris Helsen , Heultje
20e pl. Rita Di Quinzio, Westerlo
21e pl. Lorena Cesario, Westerlo
22e pl. Jeroen Bertels, Oevel
23e pl. André Huysmans-Aerts, Zoerle-Parwijs
24e pl. Alfons De Cock, Zoerle-Parwijs
25e pl. Jef Leysen, Oevel
26e pl. Louis Dillen-Verbist, Westerlo
27e pl. Ludo Wynants, Tongerlo.