Kom leren in openlucht in één van onze domeinen

Kom met je klas naar buiten en geef je les op een andere manier. In de verschillende domeinen en centra van de provincie Antwerpen ben je het hele jaar welkom om met je klas buiten te leren. Leren in openlucht heeft een gunstig effect op het welzijn en het leren van kinderen en jongeren. Zowel basis- als secundaire scholen zijn welkom.

Buiten leren op school, nabij of in de natuur biedt heel wat voordelen. Het geeft leerlingen energie en het is goed voor hun ontwikkeling. Wil je niet langer in een klaslokaal blijven maar er eindelijk weer op uit trekken? Kom dan buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen in één van onze domeinen in de provincie Antwerpen.

Om het buiten leren te stimuleren hebben de Groendomeinen verspreid over de provincie Antwerpen samen met het PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie) in Lier en de Hooibeekhoeve in Geel hun buitenleerplekken verzameld op één kaart.

Je vindt de kaart op de website van de provincie, www.provincieantwerpen.be (LVlieg eens buiten). Je ontdekt er dat elke buitenleerplek er anders uitziet, maar iedere plek heeft zijn troeven. Wil je liever in een bos leren? Of liever dichtbij een goed bereikbare locatie? Per buitenleerplek vind je deze informatie op de overzichtskaart.

Hoe ga ik buiten aan de slag?

Weet je nog niet goed hoe je dit buiten leren aanpakt? Op de website vind je tips van MOS, duurzame scholen, straffe scholen, om op een leuke manier buiten te leren. Je vindt er tips, werkvormen en ideeën om je op weg te helpen. Zo wordt een les rekenen/wiskunde of taal (Nederlands, Frans, Engels, …) plots veel interessanter.


We stellen onze buitenleerplekken gratis ter beschikking. Hoe je zo’n plek reserveert, vind je per locatie op de website. Ga dus zeker een kijkje nemen.

Wanneer:
Alle schooldagen


Waar:
Provinciale Groendomeinen: 
Rivierenhof, Deurne + De Averegten, Heist-op-den-Berg + Hertberg, Herselt + Hoge Mouw, Kasterlee + Prinsenpark, Retie + Vrijbroekpark, Mechelen + Hooibeekhoeve, Geel + PIME, Lier

Meer info:
http://www.provincieantwerpen.be  

Foto: Copyright: provincie Antwerpen