U bent hier

Vliegende start voor nieuw prefab betonbedrijf Concreate in Balen

Kempen regio | Mol | Vlaanderen
15.09.2021 - 17.44u
Door: Herman Gezelle

Het gloednieuwe prefab betonbedrijf Concreate krijgt dit najaar een vliegende start. De volledig uitgeruste werkplaatsen op industriezone Berkebossen – gelegen op de grens van Balen en Mol – zijn volledig ingericht om just-in-time prefab betonelementen te leveren op werven in heel België.

Concreate legt zich volledig toe op maatwerk in prefab sier- en zichtbeton. Met een beoogd personeelsbestand van 25 medewerkers wil het bedrijf in een mum van tijd uitgroeien tot een toonaangevende speler in deze snelgroeiende niche van de bouwsector.

Alle infrastructuur, installaties en expertise zijn vanaf de start aanwezig om te slagen in deze uitdaging. Het orderboekje is alvast stevig gevuld.

Concreate is een volgend project van Tom Fransen, de oprichter en drijvende kracht achter de multidisciplinaire bouwgroep Fransen uit Oud-Turnhout. Deze bedrijvengroep telt uiteenlopende bouwgerelateerde ondernemingen die elk in een specifieke sector actief zijn, zoals Fransen Bouwonderneming, Fransen Vastgoed, FST Funderingstechnieken, Ottaer Funderingstechniek, CS Raamconstructies en CS Interieur.

Maatwerk in sier- en zichtbeton

Tom Fransen: "Al een tijdje stel ik binnen bouwprojecten de stevige opmars vast van geprefabriceerd maatwerk in sier- en zichtbeton. We spreken dan zowel over terrassen, trappen, kroonlijsten en alle denkbare gevelelementen in de gewenste kleur.

Wanneer al dit maatwerk op het juiste moment kant-en-klaar word aangeleverd op de werf, biedt dit enorme voordelen voor de algemene aannemer. Als gepassioneerd en toekomstgericht bouwondernemer is het logisch dat je met zo'n verhaal aan de slag wilt."

Dagelijkse leiding

Om technisch meteen de juiste koers te varen, ging Tom Fransen voor dit nieuwe bedrijf een gelijkwaardig partnership aan met Gert Ver Donck. Gert zal als bestuurder instaan voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. Tom Fransen steunt achter de schermen.

Gert Ver Donck: "Deze niche in de bouwsector heeft voor mij geen geheimen meer. Zo bouwde ik de afgelopen jaren als verantwoordelijke binnen twee grote bouwondernemingen de afdelingen prefab beton uit tot succesverhalen. Dankzij deze ervaring combineer ik de nodige technische kennis met een scherp zicht op de wensen en verwachtingen van potentiële opdrachtgevers."

Bedrijfsgebouw

Concreate pakt de zaken meteen goed aan. Voor de huisvesting werd gekozen voor de uitgebreide bedrijfsgebouwen van een voormalig betonbedrijf op industriezone Berkebossen.

De vestiging ligt in Balen, vlakbij de grens met Mol. Tom Fransen: "We beschikken meteen over 2.500m² bedrijfsruimte met 4 rolbruggen. Deze laten ons toe om in één geheel prefab betonelementen te produceren tot 16 ton."

Technische uitrusting

Ook in de technische uitrusting werd meteen stevig geïnvesteerd. Gert Ver Donck: "Bij prefab beton zijn de mallen essentieel. Naast de houten mallen die we voor een project op maat maken, hebben we ook flexibele metalen basismallen.

Een voorbeeld waarmee we voor onze opdrachtgevers al een mooi verschil maken: met onze instelbare mal voor trappen kunnen we in één geheel betontrappen produceren tot en met 26 treden. De hoogte, breedte en lengte stellen we eenvoudig op maat in."

Eigen studiedienst

Daarnaast bevat het bedrijfsgebouw ook de nodige kantoorruimte voor de administratieve medewerkers en een eigen studiedienst. "Onze technische experts vertalen alle ontwerpen van de architect naar gedetailleerde uitvoeringsplannen, inclusief wapeningsvoorstel."

Meedenken met opdrachtgever

Net zoals bij de overige bedrijven binnen de Fransen bouwgroep streeft Concreate naar een maximale toegevoegde waarde voor de opdrachtgever: Tom Fransen: "Bij de uitwerking van elk project denken we met de opdrachtgever mee.

Naast het produceren van prefab betonelementen met een afwerkingsgraad volgens de hoogste kwaliteitstandaarden, werkt onze studiedienst doordachte voorstellen uit zodat de aannemer de just-in-time geleverde betonelementen veilig, snel en foutloos kan monteren.

Ieder bouwproject heeft zijn specifieke eigenheid, als gespecialiseerde toeleverancier stappen we graag proactief en betrokken mee in het verhaal. Een open communicatie is hiervoor onmisbaar."

Binnen de klantenservice is ook de naservice essentieel. Gert Ver Donck: "Wij leveren de betonelementen ongeschonden af op de werf. Bij de montage is een ongelukje evenwel snel gebeurd.

Geen nood, eventuele beschadigingen komen onze gespecialiseerde medewerkers ter plaatse herstellen."

25 medewerkers

Concreate is helemaal klaar voor een vliegende start, ook op vlak van medewerkers. Gert Ver Donck: "We hebben al gericht verschillende ervaren bekisters, mallenbouwers, afwerkers en rolbrugbestuurders kunnen aantrekken.

Ook voor onze studiedienst hebben we de nodige expertise in huis. De komende weken en maanden willen we nog bijkomend aanwerven, zodat we snel uitgroeien tot minstens 25 medewerkers.

Met dit aantal behoren we als nieuwkomer direct tot de toonaangevende spelers in deze nichemarkt. Het vertrouwen van architecten en aannemer in ons verhaal is alvast groot, zo blijkt uit ons stevig gevuld orderboekje."

Meer info: www.concreate.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto