De organisatoren telden 69 000 reggaefans op twee festivaldagen, een nieuw record. Editie 37 van Reggae Geel is veilig verlopen. De politie heeft de balans gemaakt.

Vlot verkeer

Hoewel er ongeveer 10 000 reggaefans meer zijn afgezakt naar Geel-Bel dan de vorige jaren, liep het verkeer vrij vlot. De verkeersploegen en motorrijders van de politie en de parkeerwachters van de organisatie hebben alles in goede banen geleid. Op zaterdag in de namiddag stonden alle parkings op de Meerhoutseweg vol maar de organisatie opende onmiddellijk een reserveparking in de Hondstraat. Een half uurtje later waren alle wegwijzers op het traject richting Reggae Geel aangepast.

De verkeersploegen stonden klaar om het verkeer te begeleiden. Op piekmomenten moesten de bezoekers aanschuiven bij het op- en afrijden van de parkings maar al bij al waren er geen noemenswaardige verkeersproblemen op de grote toegangswegen. De uittocht van de 12 000 kampeerders verliep zondag heel gespreid.

Weinig aangiftes van diefstallen

Net zoals vorig jaar werden er op deze editie van Reggae Geel weinig diefstallen gepleegd. De politie kreeg in totaal slechts acht meldingen van gauwdiefstallen, zeven van eenvoudige diefstal en één van diefstal uit een voertuig.

Andere vaststellingen

Er werd één aangifte genoteerd van verkrachting. Deze zaak wordt verder onderzocht.

Verder moesten enkele wildkampeerders hun tent terug inpakken en verhuizen naar de camping.

Controle drugs in het verkeer

Op zondag, bij de uittocht van de festivalgangers, werd er door de politie een actie 'drugs in het verkeer' gehouden. Er werden zeventien auto's selectief uit het verkeer gehaald. Zeven bestuurders legden een positieve speekseltest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Er werd van hen een bloedstaal afgenomen. Als dit positief is, zullen zij voor de politierechter moeten verschijnen.

11 van de 17 bestuurders, net als 22 passagiers waren in het bezit van kleine gebruikershoeveelheden cannabis. 3 personen waren in het bezit van XTC. Er werd één PV opgesteld voor een verboden wapen, 2 bekeuringen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder mocht zijn weg niet meer verder zetten omdat hij geen BOB was.

Ongeval

Voor een motorrijder van onze politiezone is Reggae Geel 2015 minder goed afgelopen. Hij kwam zondagmiddag tijdens een opdracht in aanrijding met een personenwagen. De inspecteur bleef één nacht in observatie in het ziekenhuis.

Gevonden/verloren voorwerpen

De voorwerpen die zijn achtergebleven op het einde van het festival werden door de organisatie aan de politie overgedragen (rugzakken, sleutels, portefeuilles, smartphones, documenten, kledij, barbecueset, ...). Het gaat over een 120-tal gevonden voorwerpen. Ze zijn terug te vinden op de site www.pzglm.be bij 'gevonden voorwerpen'. Check deze site! Herken je iets? Maak telefonisch een afspraak op 014 56 47 00 om het af te halen.