Gouden cadeautip voor een groene kerst: duurzaam streekbier gecreëerd door sociale onderneming uit Boom
Rechtstreeks ‘voortvloeiend’ vanuit hun passie voor horeca, lanceert de sociale onderneming Vlotter een eigen streekbier. Het Vlotter bier wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen in dorpsbrouwerij ‘De Klem’ in Niel.
Deze goudgele tripel blijkt bovendien te beschikken over een groen karakter. Zo is het zachte doordrinkbier gemaakt van 100% biologisch gerstemout en échte Belgische hop.
De gloednieuwe tripel met een gouden hart is dan ook het ideale cadeau voor de feestdagen, zeker in de speciale verpakking met Vlotter glas!
Vlotter staat in de streek vooral bekend om zijn uitgebreide waaier aan diensten (zoals thuiszorg, groenonderhoud en schoonmaak) verleend door personen met een mentale, psychische of fysieke beperking.
Daarnaast zorgt de sociale onderneming uit Boom voor duurzame werkgelegenheid bij Vlotter Maakbedrijf en via hun lokale eetcafé’s ’t Steencaycken en Boomkewies.
Hart voor horeca: dromen van eigen streekbier
“Het idee voor het Vlotter bier ontstond vanuit het enthousiasme van ons horeca-team”, steekt bedrijfscoördinator Jan Vermeulen van wal. “Zo stonden er bijvoorbeeld al heel wat lokale biertjes op de menukaart bij ’t Steencaycken maar een eigen streekbier op de markt brengen, was al lang een droom.”
Daarom ging Vlotter aan de slag met lokaal bierspecialist Olivier Op de Beeck van brouwerij De Klem uit Niel om samen een hoogwaardige tripel van hoge gisting (8,5%) te ontwikkelen.
Biologische & Belgische hoogstandjes
Na heel wat smaaktesten door het Vlotter smaakpanel ontstond een stevig, blond streekbier met fruitig aroma. De volle, florale smaak in combinatie met een subtiele bitterheid dankt de overheerlijke tripel aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen.
Zo werd gebruik gemaakt van 100% natuurzuiver gerstemout. “Dit biologisch geteeld graan zorgt niet enkel voor de stralende goudgele kleur maar bepaalt ook mee de unieke smaak van deze tripel”, legt bierspecialist Olivier Op de Beeck uit.
“Het florale karakter en de fruitige tonen die je ervaart bij het proeven van het Vlotter bier zijn dan weer het resultaat van cascade hop uit eigen land. Deze unieke, Belgische hopvariëteit geeft zoveel smaak aan het bier dat het toevoegen van kruiden of andere specerijen overbodig zijn.
Bovendien wordt de zoetigheid van deze aromahop perfect in balans gebracht door de bitterheid van Magnum hop”, aldus Op de Beeck. Vlotter koos bewust voor grondstoffen van eigen bodem om de ecologische voetafdruk te beperken.
Troebel biertje?
Het Vlotter bier blijkt helemaal zuiver op de graat: geen toegevoegde kruiden en vooral geen ‘troebele’ missie! Het goudgele streekbier is immers een maatschappelijk verantwoorde realisatie van een sociale onderneming.
“Dat ons heerlijk schuimend bier nòg lekkerder smaakt in fijn gezelschap is een feit maar ‘sociaal’ krijgt bij ons nog een extra laagje. We investeren namelijk bewust in duurzame werkgelegenheid voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Vlotter-coördinator Jan Vermeulen.
Vlotter bier is te koop via www.bazarlocal.be en vanaf volgende week ook via Handymade - Webshop van de maatwerkbedrijven.
Op de Hooibeekhoeve in Geel werken onderzoekers nauw samen met melkvee-houders
Van een melkrobot en nieuwe koesensoren tot technieken om de ammoniakemissie terug te dringen. Op het provinciaal onderzoekscentrum Hooibeekhoeve in Geel zoeken wetenschappers en melkveehouders samen naar rendabele oplossingen voor een duurzame melkveehouderij in Vlaanderen.
Het parket in Gent vraagt om Kamerlid Dries Van Langenhove te verwijzen naar de correctionele rechtbank voor inbreuken op de racismewet en de wapenwet. Het heeft daarom aan het parlement gevraagd om zijn onschendbaarheid als parlementslid op te heffen.
Er liep een onderzoek naar Van Langenhove en enkele andere leden van de uiterst-rechtse groepering Schild & Vrienden, na onder meer mogelijk racistische berichten in besloten chatgroepen. (VRTNWS)
Het Britse Glastonbury Festival, een van de bekendste en grootste muziek-festivals ter wereld, gaat ook dit jaar niet door als gevolg van de coronacrisis.
De organisatie heeft het nieuws zopas bekendgemaakt: "Het is met grote spijt dat we moeten aankondigen dat Glastonbury dit jaar niet zal plaatsvinden."
Een stadsmunt om lokaal kopen te stimuleren en het winkelbeleid op af te stemmen, een data-dashboard om koopstromen in beeld te brengen, het gebruiken van data om winkels en bedrijven de beste locatie aan te geven, ...
Het zijn maar enkele van de 8 projecten die steun krijgen van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits. Minister Crevits wil steden en gemeenten zo de mogelijkheid bieden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken met hulp van technologie en digitalisering.
Organisaties die veranderingen doormaken, vertrouwen op ervaren interim managers
Covid-19 heeft een impact gehad op het aantal interim managementopdrachten in 2020, vooral in de luchtvaartsector, de reissector, de evenementensector en de detailhandel. Sommige opdrachten werden in tijd ingekort of gepauzeerd.
Het consortium IMM/Unity is neergestreken op Campus Drie Eiken van de Antwerpse universiteit. Maandag 25 januari wordt het symbolische startschot gegeven voor de bouw van Vaccinopolis. "Ergens toch een emotioneel moment", zegt prof. Pierre Van Damme.
Reeds lang voor de wereld ruw kennismaakte met het coronavirus, maakten prof. Pierre Van Damme en de Universiteit Antwerpen al plannen voor een ambitieus vaccincentrum, waar potentiële nieuwe vaccins in een gecontroleer-de omgeving op een veilige manier getest kunnen worden.
Casa International, eigendom van de familie Blokker, heeft zijn pas 3 jaar oude distributiecentrum in Olen verkocht.
De winkelketen lijdt zwaar onder de coronacrisis.
CBRE Global Investors heeft het distributiecentrum aan Lammerdries (langs de E313) verworven voor rekening van een gespecialiseerd pan-Europees fonds, schrijft L'Echo.
Zondag meldde het VAPH een vermoedelijke uitbraak met de Britse Corona variant bij de zorgaanbieder de Vleugels in Houthulst. Vandaag kwam de bevestiging dat het wel degelijk om deze variant gaat.
De uitbraak met de Britse variant situeert zich in 2 leefgroepen, waar er van bij de eerste vaststellingen onmiddellijk de nodige maatregelen zijn ingesteld. Daarnaast wordt een strikt scheiding van de overige leefgroepen gehanteerd en het strikt opsplitsen van personeel.
Door een staking in het postverdeelcentrum van Heist-op-den-Berg is vandaag maar de helft van de post bedeeld in Heist en in Herselt. Een deel van postbodes heeft vanmorgen het werk neergelegd uit onvrede met de nieuwe dienstregeling.
De directie maakte gisteren nieuwe routes bekend aan de postbodes. Maar die kunnen volgens de vakbond onmogelijk binnen de voorziene werktijd van 7,5 uur afgewerkt worden.
35 van de 62 postbodes gingen daarom vanmorgen niet aan de slag.
De leden zien de inauguratie van Biden als een kans om de banden tussen EU en VS aan te halen en om gezamenlijke uitdagingen en bedreigingen voor de democratie aan te pakken.
Op woensdagochtend debatteerden de Europarlementariërs met voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen over de inauguratie van Biden als nieuwe president van de VS en de politieke situatie aldaar.