Vandaag stapten 30 vluchtelingen die verblijven in de lokale opvanginitiatieven op de trein richting Planckendael. De groepsuitstap werd hen aangeboden dankzij de opbrengst van de benefiet 'Plaatjes for life' die de vrienden van het Wassalon vorig jaar organiseerden. Het OCMW koos er bewust voor om het geld te spenderen aan vrije tijd, zodat de vluchtelingen hun zorgen even kunnen achterlaten en zich kunnen ontspannen.

Vrienden van café Wassalon sloegen in oktober de handen in mekaar voor een benefietavond ten voordele van de vluchtelingen in Mol. Op 10 oktober konden de bezoekers van café Wassalon pronostieken voor de voetbalmatch Andorra-België, een plaatje aanvragen voor een vrije bijdrage, chili con/sin carne of een kop soep eten. In totaal bracht de avond 1 400 euro op.

Deelnemen aan vrije tijd

Onze gemeente telt 40 plaatsen om vluchtelingen op te vangen (lokale opvanginitiatieven). Met het geld dat de benefiet opbracht, organiseerde het OCMW voor hen een groepsuitstap naar Planckendael.

In totaal namen 30 mensen deel. Ze zijn heel enthousiast over het initiatief. Deelnemen aan cultuur en vrije tijd hoort er voor de meesten van hen op dit moment niet bij. De uitstap zorgt dus voor de nodige ontspanning.