U bent hier

Vluchtelingen naar Planckendael dankzij 'Plaatjes for life'

Mol
04.04.2016 - 15.20u
Door: Herman Gezelle

Vandaag stapten 30 vluchtelingen die verblijven in de lokale opvanginitiatieven op de trein richting Planckendael. De groepsuitstap werd hen aangeboden dankzij de opbrengst van de benefiet 'Plaatjes for life' die de vrienden van het Wassalon vorig jaar organiseerden. Het OCMW koos er bewust voor om het geld te spenderen aan vrije tijd, zodat de vluchtelingen hun zorgen even kunnen achterlaten en zich kunnen ontspannen.

Vrienden van café Wassalon sloegen in oktober de handen in mekaar voor een benefietavond ten voordele van de vluchtelingen in Mol. Op 10 oktober konden de bezoekers van café Wassalon pronostieken voor de voetbalmatch Andorra-België, een plaatje aanvragen voor een vrije bijdrage, chili con/sin carne of een kop soep eten. In totaal bracht de avond 1 400 euro op.

Deelnemen aan vrije tijd

Onze gemeente telt 40 plaatsen om vluchtelingen op te vangen (lokale opvanginitiatieven). Met het geld dat de benefiet opbracht, organiseerde het OCMW voor hen een groepsuitstap naar Planckendael.

In totaal namen 30 mensen deel. Ze zijn heel enthousiast over het initiatief. Deelnemen aan cultuur en vrije tijd hoort er voor de meesten van hen op dit moment niet bij. De uitstap zorgt dus voor de nodige ontspanning.

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto