U bent hier

Vluchtelingencrisis : 'Wat hebben de EU en Turkije precies afgesproken?'

Internationaal
18.03.2016 - 19.29u
Door: Herman Gezelle

Na intensieve onderhandelingen zijn de Europese Unie en Turkije het eens geworden over een oplossing voor het vluchtelingenprobleem. Het principe-akkoord dat eerder vandaag werd gesloten tussen een EU-delegatie en de Turkse premier Davutoglu, is door alle 28 EU-lidstaten goedgekeurd.

Wat is er precies afgesproken?

- Alle vluchtelingen die vanaf komende maandag illegaal van Turkije naar Griekenland reizen, worden bij aankomst in Griekenland geregistreerd en teruggestuurd naar Turkije

- Voor elke vluchteling die Turkije vanaf volgende week langs deze weg opneemt, zal de EU een Syrische vluchteling opnemen. De Syrische asielzoekers worden verdeeld over een aantal EU-landen

De EU komt tegemoet aan de volgende Turkse eisen:

- De EU gaat de 3 miljard, die was toegezegd aan Turkije voor de opvang van vluchtelingen, versneld uitbetalen. Ook gaat er nog eens 3 miljard extra EU-geld naar Turkije.

- De onderhandelingen over de toetreding van Turkije tot de EU worden hervat.

- Het wordt voor Turken mogelijk om zonder visa naar EU-lidstaten te reizen. Volgens bronnen zou dit vanaf juni al mogelijk zijn. (eu)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto