Tweemaal Maria in de meimaand : - Vocaal Ensemble Markant – Magnificat – Zaterdag 26 mei om 20:00 uur in de Sint-Waldetrudiskerk.- Heilige Huisjes – Weg van Maria – Donderdag 24 mei om 20:00 uur in de Sint-Waldetrudiskerk.

Op 26 mei 2012 brengt Vocaal Ensemble Markant in de Sint-Waldetrudiskerk een concert onder de titel “Magnificat”, waarin het koor, samen met Annelies Meskens (sopraan) en Bart Wuilmus (orgel), een reeks klassieke en modernere Marialiederen zal vertolken van onder andere Charles Villiers Stanford, Wolfgang Amadeus Mozart, Sergei Rachmaninov, César Franck, Benjamin Britten, Morten Lauridsen en John Rutter. Centraal in het programma staat echter het Magnificat van Vic Nees, een twintig minuten durend koorwerk voor sopraan soliste en gemengd koor, dat hij componeerde in 1980, en dat ondertussen wereldwijd is uitgegroeid tot één van zijn meest geliefde composities.

Vocaal Ensemble Markant – Magnificat – Zaterdag 26 mei  om 20:00 uur in de Sint-Waldetrudiskerk. Kaarten kosten € 10 in voorverkoop en € 12 aan de kassa. Reservatie via 014/217671 of info@ensemblemarkant.be.
 
Op donderdag 24 mei verzorgt Heilige Huisjes, als inhoudelijke inleiding op het concert van Markant, maar ook los hiervan bij te wonen, een bijbelse en buitenbijbelse bloemlezing over de figuur van Maria en over de teksten die aan haar gewijd zijn, zoals haar Magnificat.  Luc Devisscher, educatief medewerker van CCV regio Vlaams-Brabant, spreekt die avond voor wie Maria beter wil leren kennen over het leven van een vrouw ‘wier menselijkheid zo doorzichtig is geworden dat Gods werking in haar zichtbaar werd’.

Heilige Huisjes – Weg van Maria – Donderdag 24 mei  om 20:00 uur in de Sint-Waldetrudiskerk. Toegang gratis. Meer info op www.heiligehuisjes.be.