Het federaal Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor de vermoedelijke aanwezigheid van de drug MDMA in flessen champagne van het merk Moët & Chandon.

Dat doet het nadat in Nederland en Duitsland een tiental intoxicaties zijn gemeld. Hoe de drugs in de flessen kwam, is niet duidelijk.

Het gaat om Moët & Chandon Ice Impérial, in 3 liter-formaat. Het lotnummer is LAJ7QAB6780004, al kan in de huidige fase van het onderzoek niet worden uitgesloten dat andere flessen van het merk ook deze harddrug bevatten.

De flessen werden online verkocht, maar het FAVV zegt momenteel geen aanwijzingen te hebben dat deze flessen in ons land aanwezig zijn. Er zijn geen incidenten gemeld. Wie het product toch online aangekocht zou hebben, krijgt de raad uiterst voorzichtig te zijn en de champagne niet op te drinken. (VRTNWS)

Het FAVV meldt  : 'Volgens het huidige onderzoek hebben de betrokken flessen met het lotnummer "LAJ7QAB6780004". Dit nummer staat op het etiket op de achterzijde van de fles (zie foto hierboven).

De flessen hebben een coating, het is niet mogelijk de flessen die gevuld zijn met MDMA te onderscheiden van flessen gevuld met champagne. Bij inschenken is er echter een duidelijk verschil.

Moët&Chandon met vloeibare MDMA zou de volgende kenmerken hebben:

Deze bruist NIET
Deze zou een roodbruinige kleur hebben, die na verloop van tijd donkerder wordt
Deze zou een afwijkende anijsgeur hebben

Wat te doen als u een fles in uw bezit heeft?

Niet consumeren.  Zelfs proeven van de vloeistof kan, ook zonder doorslikken, tot ernstige gezondheidsklachten leiden.
Als u de vloeistof toch heeft ingeslikt bel dan onmiddellijk het antigifcentrum via het nummer 070 245 245
Contacteer het FAVV via het Meldpunt voor de consument.  (Foto FAVV)