Alle ogen waren zondagnamiddag gericht op de wedstrijd VC Herentals-Beerschot. Spijtig dat enkele heethoofden uit het Herentals- en Beerschotvak het bij een 1-2 stand nodig vonden om alle aandacht op te eisen.

En hoe ontstaan relletjes? Eenvoudig. In de supportersvakken namen de supporters die willen geprovoceerd worden plaats naast supporters van de tegenstrever die willen provoceren. In het stadion van Herentals vonden de relschoppers nog eens prachtige condities terug: er was geen enkele supporter met stadionverbod geweerd, de kaartenverkoop was wel gecontroleerd, maar zondag kon je nog gewoon aan de loketten tickets kopen, en vooral enkele nadarhekkens moesten de supporters scheiden.

Wanneer dan supporters uit het vak van VC amok maken en die van Beerschot enkele bekende Antwerpgezichten herkennen/begroeten, is er niet veel meer nodig voor relletjes. En dan merk je dat  enkelingen een ganse groep kunnen aansteken. Zelfs op de hoofdtribune werd het erg onrustig tussen de meegereisde supporters.

Mogelijk werd er zelfs eerst een pamflet getoond, een pamflet dat gebruikt werd bij de stakingsposten bij Agfa Gevaert in Mortsel. En was het dat pamflet dat de vlam daar in de pan stak.

Een vlam die dankzij de spelers, bestuursleden en stewards al even snel gedoofd was, dan dat ze opflakkerde.

Na de wedstrijd werd tussen de echte supporters van Beerschot/Wilrijk en VC Herentals verbroederd in de kantine tot laat in de nacht. Daar werd enkel over voetbal gesproken. En zo hoort het.