'Eindelijk is de Eredivisie Nederland weer losgebarsten. De fans zijn terug op de tribunes, het gras is gemaaid voor de wedstrijden en de resultaten waren opmerkelijk. Met minder dan een week voor de transfers zijn de laatste opties voor versterking nog mogelijk. Het is weer tijd voor voetbal.

De eerste wedstrijd begon met de terugkeer in de Eredivisie voor GA Eagles versus FC Emmen. Een van richting veranderd schot verstoorde de pret voor GA Eagles. De club uit Deventer is nog steeds op jacht naar de eerste winst sinds April 2017. Zal dat gebeuren tegen Sparta Rotterdam op zaterdag?

Ook was er een ticket voor de eerste pechvogel van het seizoen. Kersten kreeg de rode kaart om een doelpunt te voorkomen in wat toch een verloren wedstrijd was van PEC Zwolle tegen Vitesse.

SC Cambuur, Go Ahead Eagles en N.E.C. zijn de nieuwkomers en alleen in Nijmegen wisten ze punten binnen te halen tegen PEC Zwolle. GA Eagles is zelfs nog op zoek naar het eerste doelpunt.

Feyenoord, PSV en Ajax hadden geen probleem met het maken van doelpunten. Zoals verwacht startte ze met maar liefst 11 goals zonder tegengoals.
Voor Feyenoord gaat het voorspoedig. Zonder de kleine generaal en met Arne Slot. Hij leidde AZ verleden seizoen naar een succesvolle start van het half jaar en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Veel transfers lijken nog te komen op de flanken met een aantal spelers die al mogen vertrekken. Vooral nu ze ook Europees gaan voetballen na de winst in Zweden. Goalgetter Linssen gaat ervoor.

Vooral de beukers ontbreken bij PSV en dat zal nog een uitdaging zijn om die aan te trekken. De komende weken worden spannend met FC Groningen, AZ en Feyenoord als tegenstander. Met de winst op SC Cambuur en Heracles Almelo is de aanval in ieder geval goed opgewarmd.

Ajax startte soepel met een vijfklapper tegen NEC. Echter week 2 was weer een klassieke zucht voor de kijkers thuis. Uitwedstrijden zijn soms een doorn in het oog van de Amsterdammers.

Een gelijkspel tegen FC Twente zet extra druk om de flanken op orde te krijgen voor de sluiting van de transfermarkt op dinsdagavond.
Het opmerkelijkste team van het seizoen is vooralsnog AZ. Met een slechte start in de competitie en op Europees gebied. In de Eredivisie kwam het vooral door de weerstand van RKC Waalwijk met een 1-0 winst.

AZ kreeg de gewenste uitstel tegen Fortuna Sittard om te focussen op de Europese wedstrijden. Helaas haalden ze niet het gewenste resultaat en zullen ze uitkomen in de Conference League. Tegen SC Heerenveen wordt het heel spannend op de late zondagmiddag.

Op de Akkerlaan haalde RKC Waalwijk de revanche voor het verlies van 1-3 tegen AZ van het vorige seizoen. Het uitvirus is ook bij RKC nog steeds actief want de laatst gewonnen uitwedstrijd was in Enschede tegen FC Twente. Een mooi team met 7 startende internationals.

Helaas niet sterk genoeg tegen SC Heerenveen, wel heel spannend, bijna de comeback van een 0-3 achterstand, maar helaas geen tijd genoeg voor de Waalwijkers. De wedstrijd eindigde in 3-2 voor SC Heerenveen.

De wedstrijd van Fortuna Sittard en RKC Waalwijk, vrijdag om 8 uur is dus het bekijken waard. Vooral omdat Fortuna Sittard heeft gewonnen van FC Twente, die op de tweede speeldag Ajax hield op 1 punt.

Als deze teams tegen AZ en Ajax maar 1 punt toelaten dan verwachten we vuurwerk op de vrijdagavond.
Als je geen optie hebt om de wedstrijd in Limburg bij te wonen dan is daar de optie om de wedstrijd online te kunnen bekijken, misschien zelfs op je mobiel.

Een mooie website daarvoor is via https://voetballivestreamvandaag.nl/ Daar vind je informatie over de top competities. Via https://voetballivestreamvandaag.nl/eredivisie-live-stream-kijken-gratis-vandaag zie je wanneer de wedstrijd start en kan je zelfs live de streams bezoeken via https://voetballivestreamvandaag.nl/eredivisie-live-stream-kijken-gratis-vandaag

Ook een goede optie is https://voetballivestreamvandaag.nl/

Daar vind je live voetbal wedstrijden uit diverse competities, standen, speelschemas, uitslagen en opstellingen en voor de Eredivisie kan je de informatie vinden op https://voetbal-vandaag.com/eredivisie-live-uitslagen Dit is heel interessant voor het laatste transfernieuws:

Via https://livevoetbalkijkenvandaag.nl/ krijg je relevante en juiste informatie over officiële, legale providers van live voetbal streams. Ook voor de Eredivisie.
https://livevoetbalkijkenvandaag.nl/eredivisie-live-stream

Op de zondagmiddag speelt FC Utrecht tegen Feyenoord. Zal Feyenoord de Rotterdamse revanche halen na de 4-0 winst van FC Utrecht op de eerste speeldag tegen Sparta Rotterdam?

En kan SC Heerenveen de superstart voortzetten? Het lijkt erop dat Veerman de bepalende factor is. Maar er is veel interesse voor hem op de transfermarkt. Het zou jammer zijn als hij weggaat uit de Eredivisie. Zijn dubbele assists en goals zijn toch wel cruciaal om steeds 3 punten binnen te halen. Zondag om 16:45 tegen AZ zullen we het meemaken.

Morgenavond speelt FC Groningen op bezoek bij PSV. Het zou leuk zijn geweest als Arjen Robben zou meespelen bij de clubs waar hij zijn carrière begon. Zo een aanvaller mist Michiel de Leeuw als partner. Tegen FC Utrecht was duidelijk dat deze versterking nodig is. Maar in Groningen zien ze dat anders. Het lijkt erop dat er geen transfers meer zullen zijn.

Willem II had tegen Vitesse zich goed herpakt na het verlies tegen Feyenoord. Met PEC Zwolle en N.E.C. als komende tegenstanders zal de ploeg jagen op een doelpuntenfestijn.

Vitesse heeft met Ajax als komende tegenstander een goede uitdaging. Vooral na de winst op Anderlecht. Zijn de spelers fit genoeg zonder de geblesseerde Doekhi?
Al met al een zeer spannend weekend. Veel kijkplezier gewenst.'