U bent hier

'Voetbalclub KFC Herenthout zit in erg slechte papieren'

Herenthout
23.01.2018 - 19.22u
Door: Herman Gezelle

KFC Herenthout vraagt het gemeentebestuur of het borg wil staan voor het afsluiten van een lening. Het geld is bestemd om lang openstaande facturen te betalen.

Voetbalclub KFC Herenthout verhuisde vorig jaar naar de nieuwe terreinen op 't Kapelleke. De gemeente zorgde voor de terreinen, de club bouwde er een kantine met kleedkamers.

Burgemeester Patrick Heremans (GBL) bevestigde tijdens de gemeenteraad de vraag van KFC Herenthout om borg te staan voor een lening bij de bank. 'Het schepencollege heeft uitgebreide financiële informatie en documenten opgevraagd aan de club. We hebben die info gekregen, bestudeerd en een voorstel richting club gestuurd.

Een borgstelling met daaraan een reeks voorwaarden gekoppeld. We gaan niet zomaar in dit verhaal stappen. Het is nu aan de club om dat te beoordelen.'

KFC Herenthout zelf wil niet meteen reageren. 'Er zijn volop besprekingen aan de gang met het gemeentebestuur', weet penningmeester Peter Horemans. 'Het lijkt me niet verstandig om daar in deze fase verklaringen over af te leggen.'  (pp-kfch-hp-foto archief)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto