Op zaterdag 22 augustus wordt er een voetbaltornooi georganiseerd ten voordele van de ALS Liga. Het initiatief gaat uit van club Heles, de voetbalploeg waar ALS-patiënt Kris Van Reusel vroeger deel van uitmaakte.

Het opzet is als volgt: 16 ingeschreven herenploegen spelen 1 wedstrijdje van 2 keer 20 minuten tegen mekaar. Tot slot nemen ook 2 damesploegen het tegen elkaar op. Plaats van het gebeuren: de voetbalvelden van SKS Herentals. Voorzitter Gerrit Van Nueten, die Kris persoonlijk kent, was onmiddellijk bereid de velden ter beschikking te stellen evenals de omkadering zoals tapinstallaties, kleedkamers en aanwezige materialen.

Alle voetbalploegen zijn reeds ingeschreven, dus deelnemen kan niet meer. Ze rekenen echter wel op sympathisanten om dit initiatief mee te ondersteunen. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje. Ook de kinderen zijn meer dan welkom, zij mogen zich verwachten aan een springkasteel en een apart veldje waar zij zich kunnen uitleven.

Er is heel wat kinderanimatie met o.a. kindergrime.

Er is ook een veiling van collector items van voetballers, ex-Rode Duivels, zoals gesigneerde T-shirts, keepershandschoenen... De organisatoren verzekeren dat er een aantal voetbalkampioenen en acteurs van FC De Kampioenen, en andere BV's aanwezig zullen zijn.

Foto: al heel wat verenigingen steunen Kris en de ALS Liga