Als jonge voetballer dromen velen van een profbestaan. Voor leerlingen van Daltonatheneum Het Leerlabo in Westerlo komt die ervaring weer wat dichterbij.

Vanaf dit schooljaar zullen voetballers daar nog professioneler begeleid worden. KVC Westerlo, KFC Houtvenne en Real Elmos Herentals maken eigen mensen vrij om de trainingen nog kwaliteitsvoller te maken.

Daltonatheneum Het Leerlabo heeft als slogan 'Samen maken we school' en de samenwerking met KVC Westerlo, KFC Houtvenne en Real Elmos Herentals is daar een goed voorbeeld van. Dit schooljaar stellen deze clubs eigen trainers ter beschikking vrij om de voetballeerlingen van de school nog professioneler te omringen.

Het gaat daarbij telkens om echte kenners van het spelletje: Raf Goyvaerts, ex-profvoetballer en technisch verantwoordelijke jeugdopleiding bij KFC Houtvenne, is een eerste naam. Ruben Van Elst, coördinator interne voetbalkampen bij KVC Westerlo, is de tweede op het lijstje.

Real Elmos Herentals voegt aan dit duo nog Sven Blockx toe. Hij is trainer en videoanalist bij de futsalclub. Alle drie zullen ze actief trainingen coachen.

"Wij vinden de samenwerking met de school heel belangrijk en willen dus graag onze knowhow delen. Dat past perfect bij wat wij als club willen zijn. Net zoals KFC Houtvenne en Real Elmos willen wij niet op ons eiland blijven. Wij willen onze bijdrage leveren in de gemeenschap om ons heen", aldus Kurt Van Diest, technisch verantwoordelijk jeugdopleiding bij KVC Westerlo, die al langer bij de opleiding in Het Leerlabo betrokken is.

"De samenwerking met KVC Westerlo, Houtvenne en Real Elmos Herentals geeft ons leerlingen extra kansen. Daar doen we het natuurlijk voor", zo stelt directeur Hilde Raets van het Leerlabo, "we kunnen nu een omkadering aanbieden die hen nog meer doet proeven van wat er bij profbestaan komt kijken. Natuurlijk worden ze niet allemaal profvoetballer en dat hoeft ook niet, maar het is toch fijn én leerzaam om het een keer mee te maken."

"Wij willen de opleiding nog een extra kwaliteitsinjectie geven," aldus Kurt Van Diest, "De voetballeerkracht van de school deed het al super, maar de meerwaarde van mensen uit professionele clubs zit in belangrijke details. Bovendien kunnen de voetballers delen in de ervaring van iemand die zelf op een hoog niveau gespeeld heeft.

Dat is leren en stelen met de ogen en de oren."

"Met Kyan Vaesen (KVC Westerlo) en Yentel Van Genechten (Eupen) zijn twee recente oud-leerlingen actief in de Jupiler Pro League", geeft Hilde Raets nog mee, "Hopelijk komen daar op deze manier nog enkele profs met roots in onze school bij."