Studenten van de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten Arendonk, afdeling Kasterlee, maakten het voorbije schooljaar van de voetgangerstunnel in het station van Tielen een kunstwerk. Bezoekers en inwoners worden vanaf nu via een kleurrijke wandelgang artistiek onthaald in Tielen Muziekdorp.

Het idee zelf groeide binnen de projectgroep van Tielen Muziekdorp. De vrijwilligers verlangden ernaar om Tielen Muziekdorp tastbaar aanwezig te maken voor bezoekers. Bieke van Gompel, leerkracht aan de tekenacademie was meteen enthousiast en ging aan de slag met de oudste studenten van de afdeling Kasterlee.

Bieke Van Gompel : 'In mei 2017 kregen we de vraag om mee te werken aan dit idee. Omdat het initiatief paste in 'Micro/Macro', het thema van het schooljaar '17-'18, waren we meteen enthousiast. Aangezien het ontwerp in het thema van Tielen muziekdorp moest passen, waren fanfare-instrumenten een 'must'. Eerst brachten alle studenten ideeën aan die later werden samengebracht tot een definitief ontwerp.

Tijdens het aanbrengen van de muurschildering waren verschillende klassen tegelijk aan het werk, hierdoor ontstond er een leuke groep en een fijne samenwerking. Ik ben heel trots op mijn leerlingen, ze hebben prachtig werk geleverd."

De muurschildering zal op 2 september ingehuldigd worden alvorens het Tielen Muziekdorp projectjaar feestelijk af te sluiten. Het project startte op 1 september 2017 met de voorstelling van het nieuwe schoollied van de Vrije Basisschool De Omnibus.

Een heel jaar lang werden er verschillende activiteiten georganiseerd door de verschillende verenigingen en vrijwilligers. Iedereen is trouwens welkom op zondag 2 september van 14 tot 19 uur in OC Tielen op de muzikale familiedag als afsluiter van het project Tielen Muziekdorp.