Het Vogelopvangcentrum in Herenthout barst uit zijn voegen. De verantwoordelijken zoeken dringend een nieuwe locatie. Anders moeten ze sluiten en met de werking stoppen.

Woordje van de voorzitter:

We  wisten het al langer: 2011 zou een moeilijk jaar worden voor het VOC.  De steeds maar toenemende stroom slachtoffers die worden binnengebracht,  het gebrek aan voldoende ruimte zowel voor onze “patiënten” als voor de vrijwilligers , het gebrek aan voldoende helpende handen … het zou lastig worden om alles in goede banen te leiden. 

Met de aanwerving van een bijkomende “halftijdse” arbeidskracht vanaf 1 april 2011 hoopten we ons te kunnen wapenen tegen de toekomst.  Toen begin augustus de drukte en ook de spanning zijn hoogtepunt bereikte werd, geheel onverwacht, de arbeidsovereenkomst stop gezet.  Door deze onverwachte wending  kwam het VOC in het “middelpunt van de storm”. 

Niet alleen draaide we opnieuw op verminderde kracht, ook moesten we ons opnieuw beraden over de verdere toekomstplannen van het VOC.  Hoe deze toekomst er zal uitzien is momenteel ook voor mij koffiedik kijken.  Zeker nu de zoektocht naar een nieuwe locatie een moeilijke operatie gaat worden en dit vooral gekoppeld is aan een zoektocht  naar meer financiële middelen.   Hoever kunnen we nog rekenen op “Brussel” en hoever kan ons engagement gaan om het hoofd boven water te houden.  Allemaal beangstigende vragen waar we de eerst volgende weken/maanden een antwoord op moeten zoeken.

Vandaar dan ook een warme oproep om het VOC te blijven steunen. Voor amper 7euro (op rek.nr. 979-4363001-43) blijf je een jaar op de hoogte van al wat reilt en zeilt binnen het VOC. 7 eurootjes betekenen niet meer dan een druppel op een hete plaat maar veel druppels kunnen het VOC hopelijk een mooie toekomst bezorgen.
 
Eddy Vercammen
Voorzitter VOC Herenthout