U bent hier

Voka : 1,6 miljoen Vlaamse werknemers in privésector gewoon aan de slag

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
07.11.2014 - 11.56u
Door: Herman Gezelle

In bijna 90 procent van de Vlaamse ondernemingen waren alle medewerkers gisteren aan de slag. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka bij meer dan 1.000 bedrijven. De voornaamste problemen die de Vlaamse ondernemingen ondervonden, is het feit dat medewerkers te laat op het werk kwamen of de toelevering van goederen werd gehinderd.

De meeste medewerkers in de privésector zijn dus gewoon aan de slag gegaan. In 10 procent van de ondernemingen was minder dan 10 procent van de medewerkers afwezig. In slechts 10 bedrijven is meer dan 30% van het personeel niet opgedaagd. Naast de betoging in Brussel werd op luttele plaatsen ook een bedrijfsterrein geblokkeerd.

Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder Voka: “We stellen vast dat de werknemers uit de privésector, de toeleverancier van de welvaart, nauwelijks naar Brussel zijn getrokken. De grote mobilisatie, waar de vakbonden over spreken, is dus vooral het gevolg van medewerkers van de vakbonden zelf en delegaties uit de openbare en non-profitsector.

Voka spreekt  dan ook graag zijn waardering uit voor de 1,6 miljoen medewerkers in de Vlaamse ondernemingen die werken voor het behoud van onze welvaart.”

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto