U bent hier

Voka betreurt 121 ontslagen bij Signify

Geel | Kempen regio
29.10.2019 - 11.07u
Door: Lex Verellen

Maar vraag naar personeel in regio erg hoog

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen betreurt de vooropgestelde 121 ontslagen die gisteren zijn aangekondigd bij Signify, het vroegere Philips Lightning in Turnhout.

"Een tweede klap in korte tijd. Voor de medewerkers, maar ook voor de regio. We leven met hen mee, maar geloven sterk in hun competenties. Want het aantal vacatures in de regio blijft erg hoog", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Mechelen-Kempen.

De directie van Signify in Turnhout heeft gisteren het personeel ingelicht over het vooropgestelde ontslag van 121 medewerkers. Bij Signify maken ze gasontladingslampen. Volgens het bedrijf "gaat het marktaandeel van conventionele verlichting elk jaar met 20 procent achteruit. En deelt Signify in de klappen."

"De ontslagen komen hard aan. Voor alle medewerkers en bij uitbreiding de hele regio", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. "We leven met hen mee. Toch geloven we sterk in de mensen en hun competenties. Bij Signify werken veel hoogopgeleide en technisch onderlegde medewerkers. Dat zijn interessante profielen voor andere bedrijven. Daar is op dit moment veel vraag naar."

Van werk naar werk

Uit de meest recente cijfers blijkt dat er via de officiële kanalen van VDAB in het arrondissement Turnhout in september 1.527 vacatures zijn geregistreerd. Dat zijn er meer dan in september vorig jaar. Toen ging het om 1.454 vacatures. Via wervings- en selectiekantoren komen er nog eens zo'n 1.221 bij voor de maand september.

Volgens Voka - KvK Mechelen-Kempen is dit hoopgevend. "We hopen dan ook dat het personeel op de best mogelijke en meest menselijke manier kan worden begeleid. Van werk naar werk. We stellen onze expertise ter beschikking. Er zijn al contacten met Signify", zegt Laveren.

Voka - KvK Mechelen-Kempen vraagt met aandrang aan de overheden om zich maximaal te blijven inzetten voor een positief ondernemersklimaat. En wijst ook op het belang van het aantrekken van technische bedrijven, om de regio te versterken.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto