Voka Kempen presenteerde woensdagochtend voor zo'n 25 ondernemers een boeiende Future of Security-sessie in het kader van Voka Update.

Door de huidige maatschappelijke en technologische ontwikkelingen verandert de rol van de klassieke bewaking voortdurend. Een bedrijf moet permanent aandacht hebben voor nieuwe ontwikkelingen. In samenwerking met Securitas en Brandweer Zone Kempen kreeg je een Voka Update rond deze belangrijke materie.

Davy Ben Tahar, sales consultant - consumer & SME : 'Het is vandaag niet meer voldoende om je bedrijf uit te rusten met een systeem van camerabewaking, een alarmsysteem of een systeem voor toegangscontrole. Het aspect mens is niet helemaal uit te sluiten, de wisselwerking tussen de mens en het veiligheidssysteem staat meer dan ooit centraal.

'Daarnaast zijn de brandbeveiliging en bewaking onlosmakelijk met elkaar verbonden,' weet Kolonel Koen Bollen, brandweer Kempen. 'Safety en security mag je niet langer als aparte onderdelen beschouwen. Vanuit een veiligheidsperspectief kan een mobiele bewakingsagent die een controleronde uitvoert evenzeer een brandpreventieronde uitvoeren waardoor je de opdracht optimaliseert. Meer nog, het K.B. van 28 maart 2014 legt een aantal wettelijke verplichtingen op aan jou als werkgever om conform te zijn inzake brandbeveiliging.

Aanpak brandweerzone Kempen : primeur in de provincie

Kolonel Koen Bollen : 'We schakelen ons websiteplatform in voor evenementenbeheer van de hele zone : bijhouden van alle evenementen, dossiers ervan, automatische berekening risiconiveau, aanvragen voor brandweerkoker, -sleutel, brandpreventie, meldingsformulier bedrijfsgegevens, uploaden van relevante documenten.  Hier zijn we bij de pioniers in de verre regio. Kijk HIER voor extra info.'

Tijdens de Voka Update werd de theorie aan de praktijk getoest.  Alles over Voka infossessies contact Hanne Van Laer, verantwoordelijke opleidingen & lerende netwerken - tel: 014 56 30 30  hanne.vanlaer@voka.be

Guy Verellen / NNieuws.