U bent hier

Voka - 'Buitenlandse bedrijven pompen 887 miljoen in regio'

Kempen regio
22.02.2020 - 19.54u
Door: Mark Jaspers

De afgelopen drie jaar hebben buitenlandse bedrijven 887 miljoen euro aan investeringen gedaan in de Mechelse en Kempense economie. Het geld gaat vooral naar volledig nieuwe vestigingen, maar ook naar de uitbreiding van bestaande faciliteiten.

"Onze regio blijft aantrekkelijk voor investeerders. De aangekondigde projecten zijn investeringen in stenen én in mensen.

Want in drie jaar tijd zijn er hierdoor 2.228 nieuwe jobs bijgekomen", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Tussen 2017 en 2019 hebben buitenlandse bedrijven 87 investeringsprojecten in de regio Mechelen en Kempen aangekondigd: 43 voor het arrondissement Mechelen, 44 voor het arrondissement Turnhout. Dat blijkt uit cijfers van Flanders Investment & Trade, die Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen heeft opgevraagd.

Voor de regio Mechelen gaat het om 293 miljoen euro aan investeringen, voor de regio Turnhout om 594 miljoen euro. In 40 procent van de buitenlandse investeringen gaat het geld naar de bouw van een volledig nieuwe vestiging of een nieuwe productielijn. De overige projecten zijn overnames (30%) of uitbreidingen (30%).

“Onze regio blijft aantrekkelijk voor investeerders. De aangekondigde projecten zijn investeringen in stenen én in mensen. Want in drie jaar tijd zijn er door de directe buitenlandse investeringen 2.228 nieuwe jobs bijgekomen.

En zo’n investering straalt af op de hele economie. Ook lokale ondernemers kunnen er een boost door krijgen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

“De investeringscijfers zijn hoopgevend. Toch moeten we ervoor zorgen dat onze regio competitief blijft. Want er zijn meer regio’s die zich profileren als aantrekkelijke en betrouwbare investeringslocatie. Vlaanderen wil een voorbeeldregio zijn, liet Vlaams minister-president Jan Jambon in zijn regeerverklaring weten.

Dat moeten we waarmaken”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Onze Voka-Kamer zal zich blijven inzetten om ondernemen zo aantrekkelijk mogelijk te maken en investeringen aan te trekken.”


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto