U bent hier

Voka en VDAB organiseren speeddate tussen bedrijven en werkzoekenden in Herentals

Herentals | Kempen regio
09.10.2019 - 22.15u
Door: Mark Jaspers

Op donderdag 10 oktober organiseert Voka-Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen samen met VDAB een Talentenmarkt in het opleidingscentrum van VDAB in Herentals. Dit is geen standaard jobbeurs maar een speeddate tussen bedrijven en werkzoekenden.

Focus op talenten

De focus, en het doel, van de Talentenmarkt is een persoonlijke eerste babbel tussen bedrijf en werkzoekende. De bedrijven gebruiken niet de competenties en de vacature als basis, maar vertrekken wel vanuit de talenten van de kandidaat.

Ze hebben ook allemaal een toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid. "Waarom twee jaar op zoek gaan naar de witte raaf als je de roze flamingo ook kan aanwerven, mits een degelijk opleidingsbeleid", zegt Els Van Zeir van Voka.

Welt-project

De bedrijven die deelnemen aan de Talentenmarkt in Herentals hebben een heel jaar samengewerkt rond Welt, wat staat voor werkervarings- en leertrajecten. Het is een project van de Vlaamse overheid waarin bedrijven leren omgaan met de uitdagingen op de huidige arbeidsmarkt.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere een welkom- en onthaalbeleid, mentorship, employer branding en een opleidingsbeleid. Tijdens netwerkevents komen ze in contact met VDAB en zijn partners zoals I-Diverso, VZW Web en Risesmart.

Deze organisaties stellen tijdens het project werkzoekenden voor die dan kunnen instromen via alternatieve contracten zoals een instapstage, IBO (met taalondersteuning) of een werkstage.Om dit Welt-project met glans te laten slagen, organiseert Voka samen met VDAB deze Talentenmarkt op 10 oktober.

Praktisch

donderdag 10 oktober van 10 tot 13u
VDAB-opleidingscentrum
Hemeldonk 2
2200 Herentals

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto