U bent hier

Voka : forum Innovatie 'De wereld van morgen' met o.a. robots

Kempen regio
03.10.2016 - 15.48u
Door: Herman Gezelle

Met het Forum Innovatie 'De wereld van morgen' zet Voka – Vlaams Netwerk van Ondernemingen, in samenwerking met Agentschap Innoveren en Ondernemen, op 5 oktober de schijnwerper op 'ondernemend en vernieuwend Vlaanderen'. Dit doen we samen met tal van innovatieve partners.

Het Forum Innovatie ervaar je als een scheut economisch optimisme. Je maakt er kennis met ondernemers en onderzoekers die met innovatie volledige sectoren op hun kop willen zetten.

Het is ook de eerste editie van een nieuw event dat vanuit Voka – KvK Kempen volgens een compleet nieuwe werk- en denkwijze ingevuld is. 'Wanneer je een Forum organiseert met als thema innovatie, dan moet ook je aanpak innovatief zijn', vertelt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen. 'Het hele concept is uitgewerkt met een zelfsturend team.

Durven, vernieuwen en veroveren
Tijdens het Forum – dat plaatsvindt in het LITC in Laakdal - zal je heel wat technische innovaties in actie zien. Drones en elektrische voertuigen zorgen voor het onthaal en het vervoer, je ziet er 3D-printers en augmented reality in werking en het geheel zal aan elkaar gepraat worden door Zora, de allereerste humanoïde zorgrobot.

'En ook onze keynote sprekers zijn niet de minste', vult Craps het programma aan. 'Onze eerste spreker Johan Jacobs, de CEO van start-up Millibeter, is de durver. Hij gaf zijn stabiele job als diplomaat op om zich te focussen op een innovatief idee.

Millibeter is erin geslaagd om met de larven van zwarte wapenvliegen afval en mest om te zetten in grondstoffen voor de chemische industrie en voor veevoeder. Het bedrijf investeert permanent in onderzoeksprojecten in samenwerking met universiteiten en hogescholen.

Tom Heyman, CEO van Janssen Pharmaceutica, is de vernieuwer. Hij komt vertellen waarom innovatie voor hem en zijn bedrijf altijd open innovatie moet zijn. En met Yuri Van Geest tenslotte, geven we het podium aan een veroveraar. Yuri is ambassadeur van Singularity University.

Hij ziet de wereld ingrijpend veranderen en bereidt bedrijven voor op een periode van radicale disruptie. Van Geest waarschuwt onze bedrijven: de wereld verandert exponentieel en wanneer een bedrijf zich niet aanpast, zal het verdwijnen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto