Als je nog niet  ingeschreven bent voor de uitreiking van de Prijs Ondernemen 2016 op vrijdag 10 juni, dan is het helaas te laat. Organisator Voka – KvK Kempen mag het bordje 'Uitverkocht' ophangen. Met 520 aanwezigen zijn alle stoelen en tafels bezet. Voor het eerst wordt uitgeweken naar een externe locatie, namelijk Alta Ripa in Oud-Turnhout.

Het is dit jaar de 30e keer dat Voka-Kempen de prijs toekent. 'We wilden het evenement naar een hoger niveau tillen', zegt Voka-communicatiemanager Kevin Hendrickx. "Daarvoor wijken we uit naar een externe locatie. Vroeger trokken we voor het academische gedeelte naar de grote zaal en vorig jaar naar de centrale hal bij Thomas More. Na afloop moest iedereen verhuizen voor het walking dinner. Nu maken we er meer een gala-avond van. De aanwezigen volgen de show vanaf hun tafel en krijgen tussendoor dranken en gerechten geserveerd. Vergelijk het met de uitreiking van de Gouden Schoen met dit verschil dat we als dresscode 'casual chic' hanteren."

Jarige bedrijven 
Inhoudelijk verandert er weinig: de jarige bedrijven worden op het podium geroepen, de 5 LON-winnaars ontvangen hun award en aansluitend wordt de Prijs Ondernemen uitgereikt. Ook is er een Publieksprijs en daarvoor kan nog altijd worden gestemd.

Om de kwaliteit te bewaken en het voor iedereen comfortabel te houden, werd de limiet op 520 deelnemers vastgelegd. En die is nu bereikt. "Het is de eerste keer dat we de inschrijvingen voor het jaardiner voortijdig moeten afsluiten. Voor Réveillon gebeurde dat al vaker", aldus nog Kevin Hendrickx. (kh/rr)

Beelden Prijs Ondernemen 2015 / NNieuws.