Glacio/IJsboerke uit Beerse en Tielen is de winnaar van de Prijs Ondernemen 2014. Bedrijfsleiders Peter Janssen en Werner Van Springel ontvingen de award uit handen van voorzitter Ronny Van Broekhoven. De eerste Voka Kempen Publieksprijs ging na een echte nek aan nek race naar Garage Peeters uit Herentals.

De Prijs Ondernemen is een initiatief van de Kempense Kamer om bedrijven die bijdragen tot de sociaal-economische welvaart van de regio te belonen en hen aan te moedigen. Traditioneel reikt Voka Kempen deze award uit tijdens haar Jaardiner. Glacio/IJsboerke is de 28e winnaar van deze regionale ondernemersprijs en op de erelijst zijn al heel wat mooie Kempense bedrijven terug te vinden.

‘De Prijs Ondernemen leeft meer dan ooit onder de Kempense ondernemers en hun medewerkers’, zegt Van Broekhoven. ‘We hebben dit jaar voor de eerste keer tijdens het Jaardiner de kaap van vijfhonderd aanwezigen gerond. Hierdoor moesten we zelfs tijdens de academische zitting bij Thomas More Kempen, naast het auditorium, een tweede zaal met een groot videoscherm inschakelen. Als extra dienstverlening, ook naar de mensen toe die massaal voor de Publieksprijs stemden, kon de prijsuitreiking ook live via het internet gevolgd worden.

De strijd om de Publieksprijs was super spannend tot op het allerlaatste moment. Uiteindelijk was het Garage Peeters dat de overwinning binnenrijfde. ’

Vijf winnaars

Voka Kempen bestaat uit vijf Lokale Ondernemersnetwerken. Het is uit de winnaars van de vijf LON-awards dat een professionele jury de uiteindelijke winnaar van de Prijs Ondernemen kiest. De LON-awards gingen dit jaar naar Special Fruit (Voka Kempen Noord), Glacio/IJsboerke (Voka Kempen Midden), Tanktransport Peeters (Voka Kempen Oost), Thys Group (Voka Kempen Zuid) en Garage Peeters (Voka Kempen West).

Uit deze groep van schitterende bedrijven koos de jury voor Glacio/IJsboerke als uiteindelijke winnaar van de Prijs Ondernemen 2014. ‘Glacio/IJsboerke is zoals iedereen weet een producent van ijs en ijspralines’, vertelt juryvoorzitter Betty Vervoort. ‘Glacio staat voor een verhaal van groei, maar vooral ook van financiële stabiliteit. Het bedrijf is daarnaast ook goed voor indrukwekkende innovaties en ontwikkelingen in eigen beheer. En wat we zeker niet mogen vergeten: zonder Glacio en zaakvoerders Peter Janssen en Werner Van Springel en hun knap en inspirerend ondernemerschap zou IJsboerke – toch een Kempens monument - vandaag niet meer bestaan.’

Dankzij het team

‘Deze erkenning is enorm belangrijk voor onze hele ploeg’, vertellen Peter Janssen en Werner Van Springel (foto). 'Samen hebben we het voorbije jaar heel wat belangrijke en ook moeilijke stappen moeten nemen. We konden deze uitdagingen alleen maar zo succesvol aangaan dankzij ons team van goede medewerkers. Deze award is dan ook in de eerste plaats voor hen.’ 

Op de foto : Het team van Garage Peeters ontving vrijdagavond de Voka Publieksprijs.  Graag kwamen schepen voor lokale economie Jan Michielsen (Herentals) en Mien van Olmen mee op de foto.  Foto's Marlies Hanson / Nnieuws.