Peeters-Govers uit Gierle is vanavond gekroond tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2015 van Voka – Kamer van Koophandel Kempen. Bedrijfsleiders Wim en Jan Peeters ontvingen de award uit handen van voorzitter Ronny Van Broekhoven.

De Voka Kempen Publieksprijs ging naar ETIB – Concrete House uit Olen.

De Prijs Ondernemen is een initiatief van de Kempense Kamer om bedrijven die bijdragen tot de sociaal-economische welvaart van de regio te belonen en hen aan te moedigen. Traditioneel reikt Voka - KvK Kempen deze award uit vlak voor haar Jaardiner dat plaatsvindt in een feesttent aan het Huis van de Ondernemer in Geel.  530 ondernemers maakten er een prachtig netwerk-event van.

Peeters Govers is de 29e winnaar van de regionale ondernemersprijs.

'Het Jaardiner van Voka – KvK Kempen en de uitreiking van de Prijs Ondernemen blijft een hoogdag voor Kempense ondernemers en hun medewerkers', zegt Van Broekhoven. 'Opnieuw waren er meer dan vijfhonderd mensen aanwezig.

Om die allemaal in ideale omstandigheden de academische zitting bij Thomas More Kempen te laten bijwonen, zijn we verhuisd van het auditorium naar de agora. Daarnaast brachten meer dan 2500 mensen hun stem uit voor de Publieksprijs. Een enorm aantal, zeker als je weet dat we deze prijs nog maar voor de tweede keer uitreiken.'

Vijf winnaars
Voka - KvK Kempen bestaat uit vijf Lokale Ondernemersnetwerken. Het is uit de winnaars van de vijf LON-awards dat een professionele jury de uiteindelijke winnaar van de Prijs Ondernemen kiest.

De LON-awards gingen dit jaar naar Hermans Heftrucks uit Rijkevorsel (Voka Kempen Noord), Peeters-Govers uit Lille (Voka Kempen Midden), Odrada Interieur uit Balen (Voka Kempen Oost), ETIB – Concrete House uit Olen (Voka Kempen Zuid) en Decapac uit Herentals (Patrik De Cat) (Voka Kempen West).

Uit deze groep van schitterende bedrijven koos de jury voor Peeters-Govers als uiteindelijke winnaar van de Prijs Ondernemen 2015. 'Peeters-Govers is al heel lang een gekende naam in de Kempen dankzij haar winkelwagens', vertelt juryvoorzitter Betty Vervoort.

'Vandaag exploiteert het bedrijf 6 supermarkten, produceert en distribueert het vlees en vleesbereidingen en beschikken ze over een groothandel in groenten en fruit. De jury koos voor Peeters-Govers als winnaar van de Prijs Ondernemen 2015 omdat het een dynamisch bedrijf is met de vinger aan de pols van de markt.

De klanten staan steeds centraal en nieuwe trends worden opgepikt. En dit zonder hun eigenheid te verliezen. Waarden die al decennia lang in het bedrijf aanwezig zijn, blijven een duidelijke plaats in de bedrijfsvoering innemen. Peeters-Govers is ook een bedrijf dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opneemt.

Dat kiest voor de regio en deze sterker maakt. Niet alleen door werkgelegenheid te verschaffen en de medewerkers goed te verzorgen, maar ook door bewust samen te werken met lokale partners.

Een bedrijf waar ecologie en duurzaam ondernemen geen loze woorden zijn, maar dat dagelijks zijn steentje bijdraagt aan de gezondheid van zijn klanten.'

Wim en Jan Peeters : 'Prijs voor heel het bedrijf'
'We vonden het al fantastisch toen we vernamen dat we de LON-award gewonnen hadden, zeggen Wim en Jan Peeters. 'Dat we vandaag ook de Prijs Ondernemen krijgen is gewoonweg geweldig. We zijn een familiebedrijf dat al drie generaties verankerd is in de regio. De jongste jaren zijn we volop aan het groeien en investeren.

Vorig jaar bouwden we nog een nieuwe verscentrale van 5.000 vierkante meter, goed voor een investering van 4,5 miljoen euro.

Het is bijzonder fijn om vast te stellen dat al die inspanningen worden opgemerkt en dat de collega-ondernemers ons hiervoor deze prijs toekennen. En met ons bedoel ik echt iedereen in het bedrijf. In totaal werken we met zo'n driehonderd medewerkers, heel wat van die mensen werken al vijfentwintig jaar en langer bij ons. Deze prijs zouden we nooit hebben gekregen zonder hen.

De Prijs Ondernemen is een beloning voor al het werk dat we samen de voorbije jaren gepresteerd hebben, maar ook een stimulans om de komende jaren op hetzelfde elan verder te gaan.' 

Op de foto's ook o.a. de viering verjaardagen : Manuel Lemeur (Zwart op Wit, 80 jaar), Patrick Heremans en Marc Peeters (kOsh, 20 jaar).

Foto's : NNieuws / Guy Verellen.