Ondernemingen zijn de motor van onze welvaart. Daarom neemt Voka – Kamer van Koophandel Kempen het op voor ondernemingen en zetten we hun groei centraal. 'Alleen groei kan onze sociale zekerheid garanderen', zegt Ronny Van Broekhoven, voorzitter Voka – KvK Kempen. 'In ons jaarverslag kan u lezen op welke manier

en Voka zowel op nationaal als op regionaal vlak als ondernemersorganisatie het verschil maakt.'
In 2014 keek Voka – Kamer van Koophandel Kempen weer op geen inspanning om de belangen van ondernemers en hun werknemers te verdedigen. Naar aanleiding van de 'moeder van alle verkiezingen' hebben we bij elke politieke partij de economische prioriteiten bepleit.

'Heel wat van onze eisen, maatregelen die onze ondernemingen steunen in hun verdere groei, zijn overgenomen in het Vlaamse en Federale regeerakkoord', vertelt Jan Hendrickx, algemeen directeur Voka – KvK Kempen. 'Voka maakt als ondernemersorganisatie het verschil. We zijn de stem van ondernemers op nationaal en regionaal vlak.

In 2014 vroegen we extra aandacht voor talrijke dossiers. We drongen aan op vereenvoudiging van het bestuurlijk landschap, op het versnellen en vereenvoudigen van het vergunningenbeleid, we lanceerden het Dynamisch Actieplan Kempen (DYNAK) en engageerden ons op het gebied van mobiliteit, onderwijs en energie.'


Protest
Maar ook op momenten dat ondernemers het moeilijk hebben, zijn we aanwezig. 'Zo hebben we in 2014 tijdens de maanden november en december, op het ogenblik dat er heel wat protest was tegen de besparingsplannen van de federale regering, ondernemers met raad en daad bijgestaan', weet Hendrickx.

'De nadruk lag meer op het crisismanagement van de staking dan op de juridische aspecten. Via elektronische mailingen, enquêtes, updates op de website en indien nodig met eerstelijnsadvies informeerden we onze leden.'


Gastheer en facilitator
Daarnaast waren we als Kamer van Koophandel ook gastheer en facilitator tijdens tal van netwerkactiviteiten, infosessies, opleidingen, PLATO-trajecten en Lerende Netwerken.

'Ondernemerschap ondersteunen en uitbouwen betekent voor Voka – KvK Kempen belangen behartigen, ondernemers samenbrengen, kennis en informatie verspreiden en advies verlenen', besluit Ronny Van Broekhoven. 'En dat doen we steeds met de nodige wijsheid, met heel wat dynamisme en zeer actiegericht.'  Foto : Voka Kempen op bezoek bij Garage Peeters Herentals.