"De overheid wacht te lang met een slim, snel en veilig exitplan dat de economie in ons land terug op de rails zet". Dat zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

"We begrijpen de verlenging van de veiligheidsmaatregelen tot en met 3 mei. Maar op enkele kleine versoepelingen na, blijft alles hetzelfde. En dat voor minstens twee weken. Er is nood aan méér perspectief en een duidelijk exitplan."

Voka doet de mededeling als reactie op de persconferentie van woensdagavond, van de regering- Wilmès.

Uit de meest recente enquête van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen blijkt dat 2 op 3 ondernemingen in de regio Mechelen en Kempen nu al 'coronaproof' kunnen werken. Nog eens 2 op de 10 willen nog extra maatregelen treffen om de veiligheid van de medewerkers te garanderen.

"Onze Kamer gaat graag in op de vraag van de regering om samen met de sectoren protocollen voor veilig werk op te stellen. Voka maakt zich ook sterk dat deze guidelines snel in orde kunnen komen en in werking worden gesteld", zegt Laveren.

"Almaar meer ondernemingen willen terug opstarten. Onze ondernemingen hebben al massaal maatregelen getroffen om veilig te kunnen werken. Na de goede overheidsmaatregelen om onze ondernemingen te steunen, zijn er nú maatregelen nodig voor een slimme en veilige heropstart van de economie", aldus Laveren.