U bent hier

Voka Open Bedrijvendag groot succes ondanks regenweer : 125.000 bezoekers

Geel | Grobbendonk | Vlaanderen
03.10.2021 - 20.45u
Door: Herman Gezelle

Vandaag verwelkomden meer dan 100 Vlaamse en Brusselse bedrijven opnieuw fysiek het grote publiek op de 31e editie van Voka Open Bedrijvendag, dat dit jaar in het teken stond van de economische relance met de slogan "Samen Ondernemen, Samen Groeien".

125.000 mensen namen een kijkje achter de schermen van hun favoriete bedrijven en slaakten een zucht van opluchting dat dit weer kòn. Er werden naar goede gewoonte technische snufjes gedemonstreerd, ondernemersverhalen verteld, jobs uitgeprobeerd, hapjes geproefd en weetjes verzameld.

"Deze editie gaat om meerdere redenen de geschiedenisboeken in. Niet alleen was het de eerste hybride versie van Voka Open Bedrijvendag, maar er heerste ook een ongekend gevoel van opluchting bij onze Vlaamse bedrijven.

Na anderhalf jaar te hebben geleden onder de coronacrisis, konden ze vandaag opnieuw hun enorme veerkracht laten zien en fier tonen waar ze dag in, dag uit, mee bezig zijn. Zo hebben ze van Poperinge tot Hamont-Achel het grote publiek ongetwijfeld warm gemaakt voor het ondernemerschap en bedrijfsleven", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

"Voka Open Bedrijvendag mocht na een volledig digitale editie vorig jaar opnieuw fysiek en digitaal doorgaan. En dat deed de mensen zichtbaar deugd", vertelt directeur Voka Open Bedrijvendag Inge Claerhout.

"Ondanks dat we door de nog geldende capaciteitsbeperkingen met reservaties moesten werken, daagden in totaal 125.000 bezoekers op bij meer dan 100 bedrijven over heel Vlaanderen.

De goesting om te zien, voelen, ruiken en proeven waar die ondernemers mee bezig zijn, was tastbaar. Dit jaar konden we opnieuw uitpakken met een waaier aan nieuwe, interessante en aparte bedrijven uit verscheidene sectoren om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen."

Enkele hoogtepunten

Over het hele land waren tienduizenden mensen op de been om te proeven van het leuke activiteitenaanbod van de deelnemende bedrijven. Enkele hoogtepunten:

FrieslandCampina opende de debatten in Aalter vanochtend, onder het goedkeurend oog van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. In het 150-jarig jubileum van het zuivelbedrijf kwamen bezoekers te weten hoe de melk van bij de boer tot in hun koelkast komt.
Bij Mirablau in Bilzen kon je zien hoe een ontwerper een 3D-ontwerp tot leven bracht.
Bezoekers van de KU Leuven Technologiecampus in Gent konden hun eigen plantensensor solderen die aangeeft wanneer planten water dienen te krijgen - superhandig.

Bij Fabrique Fantastique in Lier kregen bezoekers een inzicht in hoe een animatiefilm gemaakt wordt en konden ze zelf de stem van het personage 'Ridder Muis' inspreken.

Het Roeselaarse aannemingsbedrijf Verstraete.team liet het hele weekend scholen kennis maken met wat werken in de bouw daadwerkelijk inhoudt.
Nog in Roeselare deed Uitvaartzorg Commeyne uitzonderlijk de deuren open voor de nieuwste trends in afscheid nemen en een kunsttentoonstelling.
Vlaams minister van Financiën Mathias Diependaele bracht een bezoek aan Steenbakkerij Vande Moortel in Oudenaarde, een familiebedrijf dat er sinds 1864 gevestigd is.
Bij Carré Care in Overpelt kregen vrouwen na een levensveranderend traject van chemo, haarziektes of dunnend haar info op maat over pruiken, borstprotheses, lingerie en medische pigmentatie.
Smulpapen tekenden massaal present bij Confiserie Larmuseau in Gent. Ze konden zich er tegoed doen aan lokale lekkernijen zoals 'neuzekes', 'sneeuwballen' en ambachtelijk ijs.
Gelovigen sprongen in Leuven na de zondagsmis binnen bij Radio Maria voor een blik achter de schermen van 'één van Vlaanderens meest unieke radiostations'.
ICOS in Heverlee toonde kijklustigen hoe het microchips inspecteert voor globale spelers van smartphones en laptops.

Houtskeletbouwer Skilpod, gebaseerd in Geel, deed uit de doeken hoe het er in slaagt om op amper drie maanden een woning af te werken en te transporteren naar de bouwwerf.

Stadsbader in Grobbendonk mocht Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters verwelkomen, die een snelcursus ecologische asfaltproductie voor de kiezen kreeg.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke sprong tenslotte binnen in Oudsbergen. Bewel en Scania bieden daar tewerkstellingskansen aan, aan mensen die nood hebben aan extra begeleiding bij hun werk.'  Foto rr.

imageMeer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto