U bent hier

Voka : Prijs Ondernemen 2015 – Publieksprijs stem hier

Kempen regio | Vlaanderen
13.05.2015 - 19.40u
Door: Herman Gezelle

Zoals ieder jaar reikt Voka – Kamer van Koophandel Kempen in juni de Prijs Ondernemen uit. Ook dit jaar mag u – als ondernemer, werknemer of sympathisant – naast de Prijs Ondernemen een Publieksprijs toekennen.  Iedereen mag één stem uitbrengen op zijn of haar favoriete LON-award winnaar. Het bedrijf dat de meeste stemmen vergaart, wint de Voka – KvK Kempen Publieksprijs.

Vijf winnaars
De LON-awards van Voka – KvK Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen. Het zijn de LON-besturen zelf die een short-list opstellen van bedrijven uit hun regio die aan deze voorwaarden voldoen en die uit deze lijst de winnaar van de LON-award kiezen.

Eén winnaar Prijs Ondernemen 2015 en één publieksprijs
Uit de vijf LON-winnaars selecteert onze professionele jury de winnaar van de Prijs Ondernemen 2015. De winnaar mag deze award in ontvangst nemen op 12 juni tijdens het Jaardiner van Voka Kempen. Daarnaast krijgt het bedrijf met de meeste unieke publieksstemmen de publieksprijs.

De winnaar voor Voka Kempen Oost is Odrada Interieur uit Balen. Het bedrijf is al drie generaties lang een referentie in de Kempen. Sinds enkele jaren is bij Odrada Interieur de derde generatie aan zet. Onder hun leiding blijft het bedrijf de gezelligheid van een familiale omgeving combineren met een grootste keuze aan meubelen en aanverwante artikelen. Odrada Interieur is een modern bedrijf dat oog heeft voor strategie, innovatie en marketing.

ETIB uit Olen is dit jaar de winnaar van de LON-award Voka Kempen Zuid. Etib bouwde een sterke reputatie op als constructeur van waterdichte betonkelders. In de loop van de jaren werd de techniek van betonbouw ook toegepast op huizenbouw. In die mate dat de bouw van huizen en bedrijfsgebouwen nu het grootste deel van de activiteiten uitmaakt. Concrete House bouwt jaarlijks ongeveer 45 laag-energiewoningen en start elke werkweek een nieuw project op. ETIB-Concrete House stelt momenteel 45 mensen te werk en heeft projecten in grote delen van Vlaanderen.

Het bestuur van Voka Kempen Midden verkoos voedingsbedrijf Peeters-Govers uit Lille tot winnaar van de LON-Award Voka Kempen Midden 2015. Het bedrijf, dat bekendheid verwierf met haar winkelwagens, produceert vlees en vleesbereidingen en distribueert groenten, fruit en vleeswaren.

De verswaren zijn niet enkel bestemd voor de eigen supermarkten, maar ook voor distributieklanten in België en Nederland. Peeters-Govers is een familiale onderneming die niet alleen mooie cijfers kan voorleggen, maar ook voortdurend ambitie en durf toont. Het bedrijf exploiteert zes supermarkten en er zijn plannen om vier nieuwe vestigingen te openen. Ze spelen met nieuwe initiatieven niet op veilig, maar kiezen voor concepten die uniek zijn voor onze regio. Door de nadruk te leggen op verse producten en bewust de lokale en persoonlijke kaart te trekken, staan ze hun mannetje in een sector gedomineerd door grote ketens.

Hermans Heftrucks uit Rijkevorsel is de winnaar van de LON-award Voka Kempen Noord. Al meer dan 50 jaar is het bedrijf actief in de verkoop en verhuur van nieuwe en tweedehands vorkheftrucks, hoogwerkers, verreikers, schaarliften, reachtrucks, stapelaars en transpalletten. In 2012 bestond het familiebedrijf uit de Kempen exact vijftig jaar. Door de jaren heen is Hermans Heftrucks uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Zowel nationaal als internationaal kan het bedrijf op ruime appreciatie rekenen. Bij Hermans Heftrucks werken inmiddels een 40-tal mensen. Hermans Heftrucks is gekend als een firma die kwaliteit en service hoog in het vaandel voert en zo wil het bedrijf nog minstens vijftig jaar verder gaan.

Voka Kempen West verkoos Decapac uit Herentals tot winnaar van de LON-award 2015. Het bedrijf produceert verpakkingsmateriaal in kunststof voor onder meer de voedingssector. Decapac onderscheidt zich door de grote bereidwilligheid waarmee ze met elke klant in een ontwikkelingstraject op maat stapt.

Samen met de klant wordt een verpakking ontwikkelt die aan alle vereisten voldoet. Hierbij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van In Mould Labeling waardoor de verpakking door decoratie volledig gepersonaliseerd kan worden. Decapac investeerde de jongste jaren stevig en heeft ambitieuze plannen. Het bedrijf, dat verankerd is in de Kempen, wil zijn producten nog beter promoten in de rest van Vlaanderen, België en West-Europa.  Foto's archief NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto