Voka verhuist: nieuw kantoor wordt landmark op Keerdoksite in Mechelen

De nieuwe Keerdoksite in Mechelen krijgt er een nieuwe bewoner bij. Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen verhuist van de Onze-Lieve-Vrouwestraat naar een gloednieuw kantoorgebouw, vlak aan De Dijle-rivier, vlak bij de E19 en aan één van de toegangspoorten naar de stad Mechelen.

Het project krijgt de naam 'Eandistip' en is uitgewerkt door vastgoedontwikkelaar Triginta. "Bedoeling is om er eind maart volgend jaar onze medewerkers én onze ondernemers te mogen ontvangen", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Voor alle duidelijkheid: het Voka-kantoor in Geel blijft behouden. Geel blijft ook de maatschappelijke zetel. Het is het huidige kantoor in Mechelen dat naar een nieuwe locatie verhuist.

Wie van de E19 komt en naar het centrum van Mechelen rijdt, kan nu al een deel van het nieuwe gebouw zien. Momenteel is de site in opbouw en staan er al drie van de zeven verdiepingen.

"Op het gelijkvloers is er winkelruimte voorzien. Daarboven heb je vier verdiepingen met in totaal 528 parkeerplaatsen, een heel aantal laadpalen en 110 fietsstallingen. In handen van de stad Mechelen. Op verdieping zes en zeven, helemaal bovenaan dus, zal je ons nieuwe Voka-kantoor vinden.

Goed voor ongeveer 1.300 vierkante meter. We kijken uit over De Dijle en de binnenstad van Mechelen. Hopelijk kan het uitgroeien tot een nieuwe landmark", zegt Tom Laveren.

"We maken het gebouw future fit. Want binnen vind je er een eigen opleidingscentrum terug en kunnen we er onder meer netwerkevents, opleidingen en lezingen organiseren. Er zijn ruimtes voorzien om ondernemers kwaliteitsvol te ontvangen en te begeleiden. Dit moet hét 'Huis van de Ondernemer' worden. Het huis waar ondernemers naartoe komen als ze vooruit willen."