U bent hier

Voka : "Volwaardig exitplan voor alle sectoren blijft hard nodig"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
15.04.2021 - 16.05u
Door: Herman Gezelle

'Back to normal' zal het niet zijn. Maar Voka Mechelen-Kempen hoopt dat de exit uit de crisis nu wel effectief is ingezet.

Een volwaardig exitplan voor alle sectoren blijft wel hard nodig. "Voor de reis-, cultuur- en eventsector is er nog géén perspectief", zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.

"Voor thuiswerkers is er beter nieuws: over een aantal weken moeten terugkeermomenten naar het werk weer mogelijk zijn.

Het eerder geboden perspectief voor de horeca- en reissector en de niet-essentiële winkels en niet-medische contactberoepen wordt grotendeels aangehouden. Dat is op zich goed nieuws.

"Juist nu het draagvlak voor de maatregelen afneemt, kunnen ondernemingen uit de horeca-, retail-, en vrijetijdssector - samen met de niet-medische contactberoepen - een deel van de oplossing zijn.

Door op een verantwoorde en veilige manier te heropenen. Zeker de volledige heropening van de niet-essentiële winkels is een goede zaak want het winkelen op afspraak was een mislukking met zwaar omzetverlies", zegt Tom Laveren.

"Specifieke steunmaatregelen blijven hard nodig. De reis-, cultuur- en eventsector hebben nog geen enkel perspectief."

Terugkeermomenten

Er is ook nieuws voor thuiswerkers. Voka vroeg wekelijkse terugkeermomenten voor medewerkers in bedrijven die verplicht telewerken. Het Overlegcomité zal die vraag in de komende weken inlossen.

"Telewerk zal wellicht nog een tijd blijven; daarom zijn wekelijkse terugkeermomenten essentieel voor het mentaal welzijn van de medewerkers en de continuïteit van de bedrijfsvoering", stelt Voka.

De RSZ-tool blijft voor bedrijven te veel bijkomende administratie. Voka vraagt dan ook de snelle afschaffing van deze maatregel.

Sneltests

De Voka-Kamer in Mechelen en Kempen wil de ondernemingen ook aanmoedigen om sneltests in te zetten. "Maar het blijkt vaak te complex om ze aan te vragen.

Komende vrijdag 16 april organiseert Voka een druk bijgewoonde infosessie over sneltesten in bedrijven.

Professor Herman Goossens, de arbeidsgeneeskundige dienst Mensura, chemiebedrijf BASF en sneltestpionier REO-veiling zullen er hun visie uiteenzetten en ervaringen delen.

Het gecoördineerd inzetten van sneltests is een belangrijke factor in de weg uit deze crisis, we doen er alles aan om ook dit proces in een stroomversnelling te brengen."  Foto gedelegeerd bestuurder Tom Laveren/ N.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto