Meer dan 70 Kempense bedrijfsleiders verzamelden vanavond in de rustieke Ambrosiushoeve Tongerlo om de PLATO-klas van 2014-2015 uit te zwaaien. Je waande je even op een Amerikaanse universiteit tijdens de jaarlijkse proclamatie...  

Deze eigenaars, bedrijfsleiders en kaderleden engageerden zich om onder begeleiding van Voka – KvK Kempen in alle openheid kennis te delen met gelijkgestemden met als doel professionalisering en groei van de onderneming. 

Special guests Wouter Torfs (CEO Schoenen Torfs) en Sophie Vangheel (stichter en voorzitter ngo Cunina) legden als gepassioneerde ervaringsdeskundigen aan de PLATOnisten uit hoe je een evenwicht kan bereiken tussen ecologische, economische en sociale belangen.

PLATO is een sterk merk

Renilde Crops Voka – KvK Kempen : 'PLATO is een sterk merk, een succesformule in de Kempen en heel Vlaanderen.  Iedere KMO-leider die wil groeien, heeft een uitgebreid netwerk nodig. Het peterschap met ervaren bedrijfsleiders is een onmisbaar onderdeel binnen PLATO. Ondernemers weten wat ze willen en zijn trots ondernemer te zijn.  Ondernemen is trouwens niet voor doetjes. 

Het PLATO traject is meer dan wat vergaderen. Het is een avontuur, waarbij inzet, input, openheid, actie en enthousiasme vereist zijn. Maar het geeft resultaat, hogere omzet, en dat mag gevierd worden', besluit Crops.

PLATO : peterschap is succesformule

PLATO is 25 jaar lang een intensief begeleidings- en ondersteuningsproject voor KMO-bedrijfsleiders, gebaseerd op het peterschapsprincipe. Ervaren bedrijfsleiders uit het netwerk van Voka – KvK Kempen, gepokt en gemazeld in het ondernemerschap, nemen een groep van ambitieuze én vooral leergierige mensen mee op een ontdekkingstocht. Tijdens een PLATO-traject komen verschillende aspecten van bedrijfsmanagement aan bod. De PLATOnisten die maandag afstudeerden volgden tussen 2014-2015 een traject toegespitst op HR of Sales & Marketing. 

Cunina en Schoenen Torfs : win-win

Het werd een boeiende PLATO-avond.  Wouter Torfs : 'Onze financiële ondersteuning van Cunina vzw heeft een aparte win-win dimensie. Ik waardeer bijzonder de inzet van stichteres Sophie Vangheel en haar hardwerkend team. Ik ben in Nepal geweest en bewonder die lokale projecten. Schoenen Torfs blijft ook de komende jaren Cunina sponseren. Samen sterk in de media.'

Wouter Torfs heeft een boeiend boek geschreven over succesvol ondernemen 'Werken met Hart en Ziel', over het nieuwe leiderschap in een Great Place to Work:  authenticiteit, kwetsbaarheid, verbinding en fun. Uitgegeven bij Lannoo.  Een must voor iedere ondernemer.

Sophie Vangheel Cunina : 'Cunina groeide van een vrijwilligersorganisatie tot een erkende ngo met vaste werknemers in dienst en een gestructureerde organisatie in onze 6 partnerlanden. Dankzij mijn werk ben ik een ongelooflijk rijk mens. Sinds de oprichting van Cunina hebben we al meer dan 12.000 petekinderen op de schoolbanken gezet en meer dan 90 onderwijsprojecten gerealiseerd, waaronder scholen bouwen, hostels runnen en nieuwe opleidingen organiseren.'

De Geelse ngo Cunina bestaat 25 jaar. In haar boek 'Moeder van 12.000 kinderen' vertelt oprichtster Sophie over haar ervaringen. Daarnaast wil ze met het boek mensen inspireren. Het prachtig boek kan je bestellen langs Cunina.

Voor meer informatie over PLATO contacteer Leen Binnemans, PLATO coördinator, 014 56 30 30 – leen.binnemans@voka.be

Guy Verellen / NNieuws.