In Zandhoven is De Vlaamse Waterweg nv in september gestart met de werken voor de verhoging van de brug van de Liersebaan (N14) over het Albertkanaal. Vanaf volgende week begint het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de gewestweg zelf.

In een eerste fase wordt de rijweg richting Massenhoven aangepakt tussen de Kanaalstraat en de brug over de E313. Het doorgaande verkeer op de Liersebaan behoudt tijdens deze werken steeds doorgang over twee versmalde rijstroken. De op- en afrit van de E313 in Massenhoven richting Hasselt worden afgesloten tot eind januari 2019.

Vanaf 19 november: op- en afrit E313 richting Hasselt afgesloten

Op maandag 19 november start AWV we met de heraanleg van de Liersebaan. In deze eerste fase wordt de rijweg richting Massenhoven aangepakt tussen de Kanaalstraat en de brug over de E313. Het kruispunt van de Liersebaan met de oprit richting Hasselt en de afrit komende van Antwerpen is hierbij inbegrepen.

Daarom is het noodzakelijk om deze op- en afrit tijdelijk af te sluiten, tot eind januari 2019. Het verkeer richting Hasselt volgt de calamiteitenroute F via Nijlen en Grobbendonk naar de oprit 20 Herentals-West.

Het verkeer dat vanuit Antwerpen komt, neemt in Ranst de E34 en kan via afrit 20 Zoersel naar Massenhoven rijden.
Het doorgaande verkeer op de Liersebaan kan tijdens deze werken steeds over 2 versmalde rijstroken (één in elke richting) langs de werfzone blijven rijden.

Fietsomleiding via brug Viersel

Omdat er onvoldoende ruimte is langs de werfzone om een veilige fietsdoorgang te garanderen, voorzien we een omleiding voor fietsers via de Herentalsebaan en de brug van Viersel. Fietsers naar Massenhoven kunnen net voorbij de brug het jaagpad nemen tot aan de Vaartstraat en zo weer naar de Liersebaan (ca. 2,1 km of 9 minuten extra fietstijd).

Wie in Zandhoven moet zijn, kan verder rijden via de Vierselbaan en komt ter hoogte van de ovonde ter hoogte van de Vierselbaan weer op de Liersebaan (ca. 1,8 km of 7 minuten extra).

Aan de kruispunten Liersebaan x Herentalsebaan, Herentalsebaan x Venstraat en Herentalsebaan x Hofstraat zullen extra signalisatieborden de autobestuurder attenderen op overstekende fietsers.

Meer info

De meest recente info over de heraanleg van de N14 is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/zandhoven.
Via deze site kunnen geïnteresseerden zich ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV over de werken.