U bent hier

Volgens Assita Kanko (N-VA) zouden de 'Joden hun belangen het best kunnen verdedigen door lid te worden van een neonazistische partij'

Internationaal | Vlaanderen
22.06.2019 - 13.37u
Door: Herman Gezelle

'Hoe de N-VA haar zo geliefde 'Verlichting' de rug toekeert.  David Van Turnhout is hard voor de N-VA die beslist heeft om in het Europees Parlement in de conservatieve ECR-fractie te blijven, waar uiterst rechtse partijen deel van uitmaken.

"Wie nu in Vlaanderen nog een coalitie vormt met de Vlaams-nationalisten, is mee verantwoordelijk voor de opmars van het Europese fascisme en de ondergang van een vrij en sterk Europa", schrijft hij in onderstaande opinie.

De keuze van N-VA om samen met verschillende extreemrechtse partijen in het Europees Parlement een fractie te vormen, doet heel wat wenkbrauwen fronsen.

Maar het deed ook Assita Kanko, vrouwenrechtenactiviste en ondervoorzitter van deze fractie ongemakkelijk kronkelen in "De afspraak".

Toen Bart Schols haar vroeg of de vrouwonvriendelijke meningen van haar fractiegenoten wel te rijmen vielen met haar standpunten als vrouwenrechtenactiviste, antwoordde ze letterlijk dat je "een fractie nodig hebt om je standpunten te kunnen verdedigen".

Volgens de logica van Assita Kanko zou het betekenen dat Joden hun belangen het best kunnen verdedigen door lid te worden van een neonazistische partij

N-VA samen met extreemrechtse, fascistische en anti-Europese partijen

Assita Kanko (N-VA) (foto) : "Als Vox naar onze Europese fractie komt, lopen wij niet weg. Wij zijn leeuwen, geen katten"

Volgens haar logica zou dat dus ook betekenen dat Joden hun belangen het best kunnen verdedigen door lid te worden van een neonazistische partij. Met meer sta je sterker, toch?

Concreet komt haar partij nu in een fractie te zitten met verschillende extreemrechtse, fascistische en anti-Europese partijen.

Recht en Rechtvaardigheid sleutelt in Polen aan haar invloed op de media en het rechtssysteem. Zo verving de partij het management van verschillende media door haar eigen mensen en stuurde ze de rechters van het Poolse Grondwettelijk Hof vroegtijdig met pensioen.

In de plaats daarvan kon ze dan 'regeringsgezinde' rechters benoemen. Verder ziet de partij homoseksualiteit als een bedreiging voor Europa en maakte ze het benoemen van enige Poolse betrokkenheid bij de Holocaust strafbaar. Recht en Rechtvaardigheid is de grootste partij binnen de conservatieve fractie.

De N-VA draait er nu ook de hand niet meer voor om openlijk met partijen in zee te gaan die regelrecht ingaan tegen de waarden van haar zo geliefde verlichting.' (VRTNWS)

David Van Turnhout is communicatieconsultant en kernlid van de liberale denktank Liberales.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

PIVA dankt vuilnisophalers en parkwachters

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.04.2020 - 10.26u

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk
Herentals | Kempen regio | Neteland 04.04.2020 - 10.21u

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto