U bent hier

Volkstuintjes Bruggenbeemd worden zaterdag plechtig in gebruik genomen

Herentals
02.05.2014 - 20.10u
Door: Peter Caers

Zaterdag opent vzw Tuinhier officieel het tuinhek van de 46 volkstuintjes in haar volkstuinpark Bruggenbeemd te Herentals.

Volkstuinpark Bruggenbeemd is een moestuincomplex te Herentals dat het ecologisch tuinieren wil promoten.
Het project, gelegen langs de Olympiadelaan, herbergt 46 percelen die reeds allemaal verhuurd zijn aan mensen uit alle sociale lagen. De tuintjes worden milieuvriendelijk bewerkt met ecologische randbeplanting en het is er verplicht pesticidevrij groenten en fruit te telen.
Bovendien bevordert het park de sociale cohesie in de stad. In het complex is namelijk ruimte voorzien voor de Herentalse imkersvereniging 'De Bijenvrienden' en er worden een aantal tuintjes ter beschikking gesteld aan vzw Den Brand, een vereniging die opvang verzorgt aan volwassen personen met een handicap. Ondertussen werd er ook al een sociale ontmoetingshuis opgetrokken.

Volkstuin krijgt nieuwe naam Tuinhier

Wim Lybaert, dé moestuinman én tevens peter van het project, is alvast heel enthousiast. “Dit is een schitterend project dat als voorbeeld kan dienen voor komende initiatieven. Ik hoop dan ook dat de overheid het maatschappelijk belang er van inziet en blijft gelden vrijmaken voor dergelijke projecten.”

Kris Peeters, Minister-President  en Dhr. Bart Naeyaert, voorzitter van vzw Tuinhier knippen het lint door. Peter Wim  Lybaert  en  de bezielers van het project  in Herentals houden een oogje in het zeil.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto