Een volle bus Herentalsenaren vertrok zaterdagochtend naar de Nederlandse zusterstad IJsselstein.Zondag vertrok het Sint-Franciscuskoor naar de Duitse zusterstad Alpen.

Het Sint-Ulrichkoor van Alpen bestaat immers125 jaar en tijdens de jubileumviering van dat koor mocht ook het Sint-Franciscuskoor niet ontbreken.

Verslag door voorzitster Nancy Buyens:

"Een busje vol, 54 personen genoten gisteren weer van een heerlijk dagje IJsselstein.
Deze burgeruitwisseling heeft steeds een groot succes waarbij vlug inschrijven steeds de boodschap is.

Ons programma was goed gevuld.
Rons 11 uur zijn wij daar toegekomen en werden met een tas koffie of thee verwelkomd.

Wij kregen een lezing over IJsseslstein door Marlies Adriaansen, een architecte, die ons virtueel langs de ouden en nieuwe gebouwen van deze stad leidde.

IJssenstein wat betekend Stenen huis aan de IJssel had op 15 september héél wat in hun mars. Zo konden wij nog genieten van een boottocht rond de stad en nadien een wandeling met gids naar de Molen of de "oude kerk".

Tijdens ons vrij moment konden wij genieten van de IJsselsteinse verenigingen die stonden uitgestald op de straat. Je kon er héél veel info bekomen. Alsook waren er 85 kraampjes te bezichtigen met allerlei Hobby- en kunstwerken van de inwonenede kunstenaars. Dit ging over zeepproducties, patchwork, schilderijen, boetseerwerken, noem maar op.
Na een stevige maaltijd zijn wij dan moe maar voldaan terug gekeerd naar Herentals."