CD&V Westerlo stelde haar kieslijst voor. Het was al bekend dat Guy Van Hirtum deze lijst zou aanvoeren en zo kandidaat is om ook de volgende 6 jaar burgemeester van Westerlo te blijven.

Voorzitter John Verbraeken is trots op de CD&V-lijst die hij kan presenteren: 'We hebben een evenwichtige lijst met 14 vrouwen en 13 mannen, met een vertegenwoordiging van elk deeldorp en elke leeftijdsgroep.

In vergelijking met 2012 hebben we maar liefst 18 nieuwe kandidaten, waarvan er 16 voor het eerst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op die manier combineren we jarenlange bestuurservaring met nieuw en jong politiek talent. En dat we deze nieuwelingen ook kansen willen geven, blijkt uit de samenstelling van onze lijst.'

Zo is de 21-jarige studente Laura Tops op plaats 2 terug te vinden, en staat er met de 30-jarige Willem Claes, die gedurende enkele jaren nationaal voorzitter was van Chirojeugd Vlaanderen, een andere nieuwkomer op plaats 4.

Schepenen Filip Verrezen (3), Kelly Verboven (5) en Kristof Welters (7) staan in de eerste helft van de linkerkolom, die geduwd wordt door schepen Tinne Wuyts.
OCMW-voorzitter Clyde Tai-Apin trekt de tweede helft van de lijst.

Lijstduwer is oud-schepen Maurice Van Hemelen, die momenteel nog actief is als OCMW-raadslid en voorzitter van de gemeentelijke seniorenraad.

Tevreden inwoners

'Westerlo scoorde de afgelopen jaren erg hoog in verschillende tevredenheidsonderzoeken', vult lijsttrekker Guy Van Hirtum aan. 'Dit heeft in grote mate te maken met de sterkte van onze zeven dorpen. Dorpen waar het aangenaam en gezond wonen is, waar de mensen elkaar nog kennen en zich veilig voelen, met scholen onder de kerktoren, nabijheid van winkels en veel groen, met kindvriendelijke en warme buurten!

Zo kwamen we al snel bij de slogan waarmee we naar de kiezer trekken: Sterke dorpen, warme gemeente!
Ik ben dan ook bijzonder trots dat elk dorp op onze lijst vertegenwoordigd wordt door enthousiaste en geëngageerde kandidaten.'

Verkiezingsprogramma met inspraak van burgers

'Ons verkiezingsprogramma is ondertussen ook volledig klaar.', besluit John Verbraeken. 'Dit programma presenteren we in september, en het zal uiteraard ook zeer uitgebreid terug te vinden zijn op onze website. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee klaar zijn om onze prachtige gemeente ook de volgende jaren mee te besturen. Op CD&V kan men in Westerlo steeds rekenen!'