'Voor het nieuwe volleybalseizoen moest VCHH de eerste in zijn reeks verplaatsingen afwerken op bezoek bij VC Zoersel, een team dat met titelambities het seizoen aanvangt.

De bezoeksters namen met 1-4 een veelbelovende start, maar zag Zoersel met 5-5 dadelijk terug langszij komen.

Heist Delhaize Herenthout ging bij 11-11 twee keer de mist in en zag Zoersel een kleine kloof slaan die door zware opslag- en aanvalsdruk opliep tot 6 punten bij een 20-14 score.

VCHH geraakte te moeilijk voorbij het blok van de thuisploeg en zag de eerste set verloren gaan met duidelijke 25-17 cijfers.

In de volgende set kon de gevleide 7-5 niet het feit verdoezelen dat VCHH blokkerend zelf te zwak was. Zoersel kon hierdoor uitlopen tot 10-5.

Herenthout bracht aanvallend de balans wel meer in evenwicht, en vocht zich terug in de set tot 10-9, maar het falende blokwerk deed deze inspanning teniet met de 16-9 tot gevolg.

Zoersel kon dankzij deze geruststellende voorsprong de set eenvoudig uitspelen en VCHH met de neus op de feiten drukken. 25-16 en een tweede set op zak voor de thuisploeg. Samenvattend kon gezegd worden dat het langs de zijde van VCHH vooral blokkerend en qua opslagdruk een (te) mager beestje was om Zoersel in verlegenheid te brengen.

De derde set tapte Heist Delhaize Herenthout in alle geval uit een ander vaatje, en kon de aanvang van de set met 8-9 bekoren.

Eigen fouten braken de bezoeksters echter al vrij snel zuur op want Zoersel profiteerde ten volle en duwde VCHH terug in de achtervolging met 12-9.

Herenthout kon nog langszij komen bij 14-14, maar een tempoverhoging van Zoersel spijkerde de 17-14 op het bord en sneed de adem af.

VCHH zag de bui al hangen en sneuvelde uiteindelijk in deze set ook met 25-19 waardoor de drie punten in Zoersel bleven.

VC ZOERSEL – VCHH 3 – 0, setstanden 25 - 17, 25 – 16, 25 - 19