'In de eerste wedstrijd van de terugronde en in volle examenperiode voor het merendeel van de Herenthoutse speelsters, diende VC Heist Delhaize Herenthout het op te nemen tegen de tweede uit het klassement, VC Zoersel.

De enige verliespartij van de bezoeksters was deze tegen onbetwiste leider Alken. VCHH zou dus in topvorm moeten zijn en hopen op een mindere dag van Zoersel om de punten in eigen huis te kunnen houden.

Zoersel nam met 1 – 4 alvast de beste start, maar met 9 – 7 verraste VCHH vriend en vijand. De thuisploeg acteerde mee op het hoge niveau, opgelegd door VC Zoersel, wat een attractieve aanvangsfase bood met een spannende 18 – 18.

Met 19 – 21 creëerde Zoersel een kleine kloof maar VCHH nam over met 22 – 21. Op de beslissende omenten voerde Herenthout de forcing, en werd de eerste set met 25 – 23 over de meet getrokken.

In de tweede set werd het team van Staf Torfs terug met de voeten op de grond gezet en keek VCHH, ondanks de felle tegenstand, vrij snel tegen een 4 – 8 aan, om vervolgens te milderen tot 8 – 10.

Zoersel dreef het tempo nog verder op en liep logisch verder uit tot 8 – 13. Herenthout liet zich ringeloren en zag met lede ogen aan hoe de kloof werd verbreed tot 10 – 19.

Het aanvallend te sterke Zoersel maakte met 13 – 25 in deze set brandhout van de verdediging van de thuisspeelsters en bracht de setstand met 1 – 1 terug in balans.

VC Heist Delhaize Herenthout trad in de derde set echter Zoersel weer tegemoet met open vizier, maar liep met 4 – 6 in het mes, niettegenstaande de thuisploeg zeker niet onverdienstelijk meespeelde.

Zelfs met 4 opslagmissers, die duidelijk maakten dat dit zeker nog een werkpunt is én blijft voor de toekomst, lukte het Herenthout om de 12 – 12 te bereiken, wat opnieuw moed gaf aan speelsters en supporters. De volgende fase was het echter Zoersel dat met 13 – 16 uitliep.

Het verschil in lengte werd door VCHH uiteindelijk cash betaald, want mede hierdoor kon Zoersel de meeste aanvallen uiterst effectief afblokken, terwijl de bezoekende aanvallen de thuisverdediging stevige schade toebrachten.

De 15 – 21 was uiteindelijk de kroniek van aangekondigde setwinst van Zoersel, welke met 17 – 25 werd bezegeld en onmiddellijk toonde waarom dit Zoersel mee aan top staat in eerste divisie.

Herenthout, dat in deze wedstrijd in principe niets te verliezen had, pakte in de vierde set opnieuw verrassend uit met 4 – 1 en verder met 9 – 4. Met een maximale bonus van 12 – 6 nam Zoersel zijn tweede time-out van de set en die rendeerde, getuige de daaropvolgende 12 – 9.

Met 19 – 19 speelden beide ploegen uiteindelijk met het mes tussen de tanden en werd er verbeten gestreden voor elk punt. Zoersel beschikte uiteindelijk over de meeste reserves en werkte koelbloedig af met 19 – 25.

VCHH kon, ondanks het verlies met 1 – 3, terugkijken op een puike prestatie tegen een topper en zal, als het dit spelpeil kan aanhouden in de terugronde, ongetwijfeld nog de nodige punten pakken waardoor de positie in het klassement kan verbeterd worden.

Op zaterdag 25 januari om 17 uur krijgt VCHH de dames van Lizards Lubbeek over de vloer in sporthal 't Kapelleke. Deze Leuvense ploeg lukte er nog niet in om punten te pakken dit seizoen, en is voor VCHH de kans om de stresserende examenperiode succesvol af te sluiten.'